Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A csehországi Olomouc város küldöttsége Szabadkán

2015.05.05.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere ma a Cseh Köztársaságból érkezett vendégeket fogadta a Városházán. Olomouc város küldöttségét, amely kétnapos látogatáson tartózkodik városunkban, Antonin Stanek polgármester vezette. A megbeszélésen szó volt Szabadka és Olomouc együttműködésének a fokozásáról, különösen a gazdaság és az energiahatékonyság terén.

9034_1.jpg

Maglai Jenő polgármester a látogatás alkalmából rendezett sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy Szabadka és Olomouc 199-ban vette fel a testvérvárosi kapcsolatokat, majd kiemelte, hogy a megbeszélésen a két fél úgy ítélte meg: kölcsönös érdek a két város közötti együttműködést ismét magasabb szintre emelni.

- Szerintem számos lehetőség kínálkozik az együttműködésre, különösen az élelmiszer- és a feldolgozóiparban, emellett Szabadkán szolid fejlettségű a gépipar is. Városunk számára fontos lenne átvenni azokat az ismereteket és tapasztalatokat, amelyeket Olomouc szerzett az Európai Unióhoz való csatlakozás során, valamint az infrastruktúra és az energiahatékonyság fejlesztése terén alkalmazott technológiákat - hangsúlyozta Szabadka polgármestere.

Hozzátette, hogy a jövőben fokozni kívánják az együttműködést Szegeddel, Szabadka testvérvárosával, s hogy rövidesen elfogadásra kerül az a rendelet, amely lehetővé teszi a fehérorosz Brest városával való testvérvárosi együttműködést is, hozzájárulva ezzel Szabadka fejlesztési kapacitásainak a növeléséhez.

Antonin Stanek elmondta, hogy az energiahatékonyság és a gazdasági együttműködés mellett – ami elsősorban az üzletemberekre hárul – Szabadkával számos más téren is együtt lehetne működni.

- Olomouc üzletembereit már meghívták az idei szabadkai Nemzetközi és Regionális Vásárra.  Beszélgettünk a tömegközlekedésről, a turisztikai lehetőségekről, az Olomouc és Szabadka közötti kulturális projektekről, mindenekelőtt színházi előadások, művészek és zenészek cserefellépéseiről, a tanítóképző karok hallgatóinak és műszaki illetve építőipari középiskolásoknak a csereprogramjairól is.

   9034_2.jpg

Olomouc küldöttsége, amelynek tagja volt Pavel Urbašek alpolgármester is, a kétnapos szabadkai látogatás során ellátogatott a Szabadkai Szabad Övezetbe, Palicsra és a Városi Múzeumba is.
 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop