Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Kávézás a polgármesterrel

2015.05.01.

A hagyományos palicsi majális keretében a Vígadó teraszán ma Maglai Jenő szabadkai polgármesterrel kávézhattak a helyi tájékoztatási eszközök képviselői. A sajtó képviselőinek idei, immár hagyományos május elsejei találkozója a polgármesterrel az „Érdekel is engem Palics! És téged?” mottó jegyében zajlott – a téma pedig a Paliccsal és a Palicsi-tóval kapcsolatos lépések 2015-ben és 2016-ban. A találkozón jelen volt Győri Lukrécia, a Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Távközlési Minisztérium turizmusért felelős államtitkára, Ilija Maravić, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke és Goran Gabrić, a Palics Park vállalat igazgatója.

9026_1.jpg

Először Miljan Vuksanović, a Palics 2015-ös főtervének kidolgozásával megbízott munkacsoport koordinátora, majd pedig Molnár Ferenc, a Palics-Ludas Közvállalat igazgatója tartott prezentációt a főterv jelentőségéről a Palicsi-tó és térségének a fejlődése szempontjából, illetve a Palicsi-tó és környéke ökológiai státusának a javításával kapcsolatos tervekről, Maglai Jenő polgármester kiemelte, hogy az eltelt egy év alatt jelentős előrelépés történt a Palicsi-tó helyzetének a megoldása terén s hogy meggyőződése szerint az elkövetkező egy-másfél év alatt láthatóak lesznek a konkrét eredmények is.

- Remélem hogy egy év múlva nekünk, vagy azoknak, akik a helyünkbe lépnek, lesz mivel dicsekedniük.   Nem kevés pénzt tudtunk mozgósítani az idén is a Paliccsal kapcsolatos projektek megvalósítására, így valószínűleg a köztársasági forrásokból kapott eszközökből 2015 végére megépül Palicson az Idegenforgalmi Tájékoztató Központ. A tartománytól 30 millió dinárt várunk a biodiverzitás megőrzésére irányuló projektekre, a köztársasági költségvetésből pedig több mint 40 millió dinárt várunk magával a tóval és a tópart rendezésével kapcsolatos projektekre. A tervben ugyancsak szerepel az Ifjúsági tó körüli sétány megépítése illetve a közelében található útkereszteződés is – mondta Maglai Jenő.

9026_2.jpg

Az Érdekel is engem Palics! És téged? elnevezésű megmozdulás keretében a Vígadó előtt pannókat helyeztek el, amelyekről a Palicsra látogatók megismerhetik annak a nagyon érdekes körkérdésnek az eredményeit, hogy a szabadkaiak mennyire is ismerik Palicsot.

- Az eredmények meglepőek. Azt mutatják, hogy nagyon keveset tudunk Palicsról, de mindannyian okosak vagyunk abban, hogy mit és hogyan is kellene cselekedni Palicson és Paliccsal. Úgy vélem, hogy ha mindannyian összefogunk, csak akkor tudjuk megoldani a gondokat s Palicsot csak így tudjuk nem csupán magának Palicsnak és Szabadkának, de az egész térségnek a fejlesztési potenciáljává tenni - mondta a polgármester.

9026_3.jpg

Győri Lukrécia kiemelte, hogy Szerbia északi részén Palics az egyik legjelentősebb turisztikai célállomás, hogy nagyon fontos az idegenforgalom fejlődése szempontjából, hiszen sokéves hagyományokkal rendelkezik.

- Örülök neki, hogy azt látom: mindannyian, együttes erővel igyekszünk fejleszteni a palicsi turizmust, visszaszerezni a mondén üdülőhely egykori fényét, hiszen ez a hely ezt megérdemli. Nem szabad megfeledkeznünk a Ludasi tóról sem, amely szerepel a ramsari jegyzékben, amely védett, a biodiverzitás szempontjából fontos terület, de fontos a környezettudatos idegenforgalom fejlesztésére nézve is. A kidolgozás alatt álló főterv hozzájárul majd a turizmus fejlődéséhez, hiszen csak az elkészülte után lehet kiírni a közbeszerzési eljárásokat az infrastrukturális beruházások megvalósítása érdekében - mondta Győri Lukrécia.

9026_4.jpg

Az újságírók, operatőrök és fotósok jelen lehettek a Vígadóban megtartott gyermekműhelyek munkáján, valamint a Víztoronnyal megejtett virtuális fotózáson is.  A program ezen részének a megvalósításába bekapcsolódtak Szabadka Város Ifjúsági Irodájának az aktivistái is.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop