Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Befejeződött a Bajmok és Bácsalmás közötti összekötő út felújítása elnevezésű IPA projekt

2015.04.28.

A Városháza Dísztermében ma megtartották a Bajmok-Bácsalmás közötti összekötő út felújítása elnevezésű IPA határon átnyúló projekt zárókonferenciáját. A vezető partner a budapesti Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a partner pedig Szabadka Város.

9011_1.jpg

Az egybegyűlteknek a helyi önkormányzat nevében Tomislav Veljković alpolgármester kívánt eredményes munkát. A vendégeknek kellemes itt-tartózkodást kívánt, majd kiemelte, hogy a projekt megvalósítása kivételes jelentőségű a város számára.

Juhász Bálint, a tartományi gazdasági, foglalkoztatási és nemi egyenjogúsággal foglalkozó titkár helyettese elmondta, hogy a Bajmok-Bácsalmás határátkelőig vezető út felújításával könnyebbé, gyorsabbá válik a kapcsolattartás Szerbia és Magyarország között, és könnyebb lesz a kapcsolattartás a jelenlegi és a majdani projektpartnerek között, akiknek együttesen kell a projekteket előkészíteniük.

A Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program koordinátora, a szerb Kormány Európai Integrációs Irodájának a képviselője,  Ivana Davidović elmondta, hogy ebben a tervezési időszakban több mint 200 projekt valósult vagy valósul meg.

A következő programnak is hasonlóak lesznek a prioritásai, olyan projektek kerülnek előtérbe, amelyek javítják a térségben a közlekedési, kapcsolattartási lehetőségeket, illetve a vízgazdálkodással, a turizmussal, a kulturális örökséggel illetve a kis- és közepes vállalkozások versenyképességének a javításával kapcsolatos projektek.

Szavai szerint az elkövetkező programozási időszakban több pénz áll majd a rendelkezésre, minthogy az Európai Bizottság erre a programra 65 millió eurót irányozott elő.  

Nagy Kiserős Melinda projektmenedzser emlékeztetett rá, hogy a helyi önkormányzat hatáskörébe tartozott a Bajmok és Njegoš utca valamint a Bajmok-Bácsalmás határátkelő közötti összekötő út (6 kilométer) felújítása, hozzájárulva ezzel a gyorsabb átkeléshez ezen a határátkelőn, amely véleménye szerint még mindig nincs eléggé kihasználva.

A projekt teljes értéke 1.672.835 euró, az adomány összege pedig 1.421.909 euró. Szabadka Város az adományból 868.555 eurót kapott, és a Tartományi Pénzügyi Titkársággal együtt biztosította a 15 százalékos önrészt, ami 132.283,23 eurót tett ki, azzal, hogy ebből 112.463,25 eurót a Tartományi Pénzügyi Titkárság, 17.820 eurót pedig Szabadka Város biztosított.

A projekt kezdete 2013. március 1-je, a munkálatok befejezési határideje pedig 2014. augusztus 31-e volt, de bizonyos nem tervezett munkálatok miatt a projekt befejezésének a határidejét 2015. április 30-ra módosították.

A zárókonferencián jelen volt Kovács Gábor, Magyarország szabadkai konzulja, Horváth Nikoletta, a magyar Miniszterelnöki Hivatal képviselője, valamint Zorana Kaćanski, a tartományi regionális együttműködési és helyi önkormányzati helyettese.Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop