Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Művelődési hírek

Filmklub és Filmes Iskola a Szabadegyetemen

2015.04.24.

A Szabadegyetem Szabadka Várossal együttműködve Filmklubot és Filmes Iskolát hoz létre, amelyek célja a hetedik művészet iránti szeretet kiterjesztése, a fiatalok körében az elméleti és gyakorlati ismeretek fejlesztése – hangzott el a Városháza Média Központjában megtartott mai sajtótájékoztatón.

8998_1.jpg

Az elképzelések szerint a Filmklubban előadássorozatot tartanának a filmművészet történetéről a kezdetektől egészen napjainkig olyan filmek hetenként történő vetítésével, amelyek megváltoztatták a filmezés irányait, majd minden vetítést követően véleményt cserélnének a látottakról, a művészeti értékekről, a film nyelvezetéről, stílusirányzatairól minden egyes konkrét film kapcsán.

Az előadásokat és a vetítéseket a Szabadegyetem első emeleti Filmklubjában rendezik, a beszélgetéseket pedig Petar Mitrić, az Európai Filmek Palicsi Fesztiváljának szelektora vezeti, időnként pedig hazai és külföldi filmtanárok illetve rendezők is vendégszerepelnének. A belépés minden előadásra és vetítésre díjtalan.

A filmes tanfolyam hat hónapig tart, 2015 májusától 2015 decemberéig a Szabadegyetem első emeleti filmklubjában. A hallgatók a gyakorlati munka során illetve az elméleti ismeretek révén megismerkedhetnek a filmrendezéssel, forgatókönyvírással, vágással, kamerakezeléssel, hangtechnikával.

A mentorok: Siflis Zoltán dokumentumfilm-rendező és Tolnai Szabolcs játékfilm-rendező, a különböző területek szakmai ismereteinek az elsajátításában pedig a hallgatók segítségére lesz Kovács Ákos (kamera), Ripli Gábor (hang), Darko Maletin (vágó), illetve más, sokéves filmes tapasztalattal rendelkező hazai és külföldi vendégelőadó.  

A Filmes Iskolának minden 14 évesnél idősebb fiatal a hallgatója lehet, a részvételhez pedig rövid életrajzot kell beküldeni, illetve egy indokolást, miért jelentkezik a Filmes Iskolába, továbbá feltüntetni az (esetleges) filmes tapasztalatokat.

A jelentkezéseket legkésőbb 2015. május 4-én 12 óráig kell beküldeni a következő e-mail címre: eurocinema@openunsubotica.rs.Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја