Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka kiérdemelte a fenntartható fejlődésért járó elismerést

2015.04.21.

A Közép-Európai Fejlesztési Fórum (CEDEF) ma Nagybecskereken megtartotta III. Konvencióját a CEDEF-nek a szerbiai városok és községek Fenntartható fejlődés éllovasai 2015 elnevezésű éves programja keretében. Ezen, többek között 16 helyi önkormányzat képviselőjének nyújtottak át oklevelet a fenntartható, környezettudatos fejlődés, a megújuló energiaforrások fejlesztése és felhasználása, az energiahatékonyság növelése, a hulladék- és vízgazdálkodás terén felmutatott eredmények elismeréseként. A díjazottak között van Szabadka Város is, az elismerést pedig Maglai Jenő polgármester vette át.

8993_1.jpg

Az összejövetelen 20 önkormányzat több mint 200 képviselője vett részt és több mint 200 projektet ismertettek az energiahatékonyság, a megújuló energiaforrások hasznosítása és a környezetvédelem területéről.

A tanácskozás egyik célja, hogy a községek és a városok képviselői felvehessék egymással a kapcsolatot, illetve a projektgazdák és a finanszírozó illetve megfelelő technológiával rendelkező neves cégek közötti kapcsolatteremtést.  Ez ösztönzőleg hat majd a szerbiai városokra és községekre, a kommunális közvállalatokra és a közszolgálatokra, hogy felelősségteljes és elkötelezett irányítással tegyék versenyképessé és élhetővé a városokat minden egyes polgár életminőségének és életszínvonalának a javítása érdekében.

A községeknek és a polgármestereknek az elismerést a Programtanács ítéli oda, amelyet a védnökök képviselői alkotnak. A legfontosabb mércék a megfelelő irányítás, a polgárok szükségleteinek a figyelembe vétele, a fenntartható, környezettudatos fejlődés hosszú távú biztosítása.

8993_2.jpg

Szerbia szerte öt ilyen Konvenciót tartanak, amelyeken részt vesznek az összes önkormányzat és város képviselői. Az első összejöveteleket Sremska Mitrovicán és Kruševacon rendezték meg, Nagybecskerek után pedig Čačak és Belgrád lesz a házigazda.

A programot támogatja a Szerb Köztársaság Építésügyi, Közlekedési és Infrastrukturális Minisztériuma, a Bányászati és Energetikai Minisztérium, a Szerb Köztársaság Képviselőházának Környezetvédelmi Bizottsága, a Vajdasági Gazdasági Kamara és a Szerb Köztársaság Környezetvédelmi Ügynöksége.

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop