Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartotta 29. ülését a Városi Képviselő-testület

2015.04.23.

A Városháza Dísztermében megtartották Szabadka Város képviselő-testületének 29. ülését, amelyen 23 napirendi pontot vitattak meg. Rendeleteket hoztak több részletes szabályozási tervvel kapcsolatban, a testület többek között rendeletet fogadott el a békovai Regionális Hulladéktároló részletes szabályozási terve módosításának kidolgozásáról, a szabadkai Sándor HK területén lévő városi hulladéktelep szanálására és rekultivációjára, valamint a hulladékgazdálkodási rendszert kiszolgáló üzem létesítésére vonatkozó részletes szabályozási terv módosításának kidolgozásáról, emellett rendeletet hoztak a Szabadka-Palics 2020-ig terjedő általános tervével meghatározott építési terület általános szabályozási terveinek kidolgozásáról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről valamint Hajdújárás település általános szabályozási tervének meghozataláról.

8991_1.jpg

A képviselő-testület rendeletet hozott Szabadka Város területére az  organikus termelés fejlesztését célzó akcióterv meghozataláról,  a személytaxi-szolgáltatásról, a menetrend szerinti városi és elővárosi személyszállításról Szabadka Város területén,  és ugyancsak rendelethozatallal döntöttek Szabadka Város üzlethelyiségeinek bérbeadásáról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről, és határozatot hoztak a Szabadka város használatában vagy köztulajdonában lévő üzlethelyiségek bérleti díjainak mértékéről szóló határozat módosításáról és kiegészítéséről.

A köztulajdonban levő építési telkek elidegenítésére illetve bérbeadására vonatkozó kritériumok meghatározásáról szóló rendelet módosításáról valamint a polgári védelem megszervezéséről és működéséről Szabadka város területén ugyancsak rendeletet alkotott a képviselő-testület és záró-határozatban fogadta el a Rendkívüli Helyzeteket Kezelő Városi Törzskar 2014. évi jelentését illetve a Rendkívüli Helyzeteket Kezelő Városi Törzskar 2015. évi munkatervét.

A tanácsnokok rendeletet hoztak a Díszpolgári Cím, a Pro Urbe-díj és a Dr. Bodrogvári Ferenc-díj alapításáról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről, amely az eddigi két Díszpolgári Cím odaítélése helyett egyet irányoz elő, három jelölt pedig a Pro Urbe-díjat veheti át. Határozatot hozott a testület a Címeket és elismeréseket adományozó bizottság új összetételének a kinevezéséről is.

A mai ülésen a Dr. Vinko Perčić Képtár igazgatójává az eddigi igazgatót, Spartak Dulićot nevezték ki. A képviselő-testület rendeletet hozott Szabadka és a fehéroroszországi Breszt városa közötti együttműködésről.

Dušan Stipanović, Nataša Murić, Predrag Bobić és Siniša Skenderović tanácsnokok kiléptek a SZSZP-SZENYP tanácsnoki csoportjából és a Szabadkai Szocialisták Mozgalma néven új tanácsnoki csoportot hoztak létre. Svetlana Stipanović tanácsnok kilépett a SZHP tanácsnoki csoportjából és csatlakozott a Szabadkai Szocialisták Mozgalma tanácsnoki csoporthoz.

A SZSZP_SZENYP tanácsnoki csoportjához csatlakozott Török Zoltán, Vesna Berta és Darko Antelj. A tanácsnoki csoport elnöke Tamara Zagorac, elnökhelyettese pedig Branko Pokornić.

Az ülésre egy incidens nyomta rá a bélyegét, amelynek főszereplője Almási Szilárd tanácsnok volt. Tiltakozott, amiért a képviselő-testületi anyag 16. napirendi pontjához tartozó anyagot, a Szabadka város 2014 – 2020. időszakra vonatkozó mezőgazdaság- és vidékfejlesztési stratégiájának elfogadásáról szóló rendeletet nem fordították le magyarra. Ezt a kérdést levették a napirendről, Almási Szilárd tanácsnokot pedig eltávolíttatták a tanácsteremből, mivel nem volt hajlandó elhagyni a szószéket. Az incidens után folytatódott az ülés és elfogadták a további napirendi pontokat.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop