Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Művelődési hírek

A II. Tamburafesztiválról

2015.04.21.

- Pénteken, 2015. április 24-én a Városi Könyvtár olvasótermében 9 órától második alkalommal rendezik meg a szólisták és kamarazenekarok nemzetközi Tamburafesztiválját. Vajdaságból és Horvátországból 11 zeneiskola és művelődési intézmény mintegy 100 tanulója illetve tagja vesz részt a versenyen. A szervező a Bunyevác Dalok Fesztiválja elnevezésű Horvát Zenei Egyesület. A verseny kiváló alkalmaz nyújt arra, hogy a tanulók megmutassák, mit tudnak, mire képesek, de egyúttal lehetőségük nyílik a tapasztalatcserére is – jelentette be ma a Városháza Média Központjában megtartott sajtótájékoztatón  Blaško Stantić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja.

8985_1.jpg

A Bunyevác Dalok Fesztiválja elnevezésű Horvát Zenei Egyesület alelnöke, Tomislav Temunović kiemelte, hogy az első fesztivált a horvátországi Požegában rendezték meg, a mostanin pedig a szólisták számára öt kategóriában szervezik meg a versenyt (korcsoportok és hangszerek – prímtamburások és basszprímesek számára), emellett pedig három korcsoportban hat kamarazenekar mutatkozik be.

Mint mondta, a versenyen világhírű zeneszerzők klasszikus művei csendülnek fel tamburán zongorakísérettel, továbbá magyar, román, szlavón, bunyevác, szerb és orosz népzene lesz hallható.

A verseny végén a Városi Könyvtár olvasótermében Grand Prix hangversenyt rendeznek 17 óra 15 perces kezdettel, amelyen minden kategória győztese lép közönség elé. A belépés díjtalan.


Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop