Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Művelődési hírek

Beharangozták az idei Dužijancát

2015.04.21.

2015. április 25-én, Nagyfényen a búza megszentelésével megkezdődik az idei aratóünnepség, a Dužijanca. A nagyfényi templomban a mise 17 órakor kezdődik, majd a körmenet az idei részes aratók versenye (július 11.) házigazdáinak, Stipan és Blaženka Šarčevićnek a búzaföldjére vonul. Ez a terület a Szabadka-Nagyfény út baloldalán, a település bejárata előtt mintegy 300 méterre található.  A Dužijanca központi rendezvényére a tervek szerint augusztus 9-én kerül sor a Szabadság téren.

8984_1.jpg

Mindezt ma közölték a Városháza Média Központjában megtartott sajtótájékoztatón, amelyen a Bunyevác Horvátok Dužijanca Egyesületének elnöke, msgr. Andrija Anišić, az egyesület igazgatója, Marinko Piuković, és az egyesület alelnöke, Lazo Vojnić Hajduk ismertette a részleteket.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy az idei bandagazda Nikola Bašić, társa Martina Ivković, a kicsinyek aratóünnepségét pedig július 3-án és 4-én rendezik meg, köztük a kis bandagazda Teo Margetić, társa pedig Kristina Kujundžić lesz. Az idei Dužijanca vendége msgr. Ivan Devčić rijekai érsek.

A szervezők bejelentették, hogy az aratóünnepséget szeretnék megfelelő turisztikai tartalmakkal is bővíteni, az egyik legfontosabb elképzelés pedig, hogy egy állandó területet jelölnének ki, mintegy 5 hektáros részt, ahol évről-évre megrendeznék a részes aratók versenyét. Egyfajta etno szállást hoznának létre, régi gépekkel, baromfival, lábasjószágokkal, az adott területen pedig régi búzafajtákat termesztenének. Az elképzelés szerint a tanya egész évben fogadna látogatókat.


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Ноћ Музеја