Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Rendezik a mezei utakat

2015.04.17.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Osztrogonác, a Városi Tanács mezőgazdaságért felelős tagja ma Csantavéren megtekintették a mezei utak rendezésén folyó munkálatokat is. Csantavér kataszteri község területén, Visnyevác, Csantavér és Dusanovó helyi közösségek kérésére a munkálatok 10 nappal ezelőtt kezdődtek. Csantavér HK területén két mezei út épül, az egyik a Kanizsai út a Róbert sorig, a másik pedig a lóversenytér irányában.

8978_1.jpg

Szabadka Város területén a mezei utak rendezése 21 helyi közösség területén zajlik, a munkálatok értéke áfával együtt 88,5 millió dinár - nyilatkozta Maglai Jenő polgármester.

- Azoknak a mezőgazdasági termelőknek szeretnénk segíteni, akik a települések peremén rendelkeznek tanyával, birtokkal. Remélem, hogy ezáltal úgy-ahogy javítjuk ezeknek az embereknek az életminőségét, hiszen a közművek közül leggyakrabban csak a villanyhálózattal rendelkeznek. Hiszem, hogy sikerül megállapodnunk a szabadkai Tejüzemmel, hogy azokon a helyeken, ahol az szükséges, társított eszközökből utakat építünk, hogy tehergépkocsijaikkal könnyebben közelíthessék meg kooperánsaikat, a tejtermelőket – emelte ki Maglai polgármester.

Minden peremvárosi helyi közösség területén két-két kilométernyi út készül, nagyjából 4-4 millió dináros költséggel. A mezei utak rendezését az önkormányzat az állami földterületek bérbeadásából származó bevételekből finanszírozza.

A mezei utak szilárd alapot kapnak, egy réteg kőzúzalékkal fedik be őket, s eddig összesen kilenc helyi közösség területén végeztek ezekkel a munkálatokkal: Verušić, Sándor, Békova, Pescsara, Hajdújárás, Radanovác, Makkhetes, Kelebia és Királyhalma. A csantavéri KK után a mezei utak rendezését Nagyfény KK területén folytatják, majd pedig a többi helyi közösség kerül sorra.

8978_2.jpg

A mezei utak rendezése mellett a földutakat is rendezik. A Vojputtal idén februárban kötött szerződés alapján ezeknek a munkálatoknak az értéke eléri az öt millió dinárt. A szerződés Makkhetesen, Palicson, Királyhalmán, Hajdújáráson és Kelebián irányozta elő összesen mintegy 3,5 kilométernyi földút rendezését, vagyis helyi közösségenként mintegy 650 méteres szakaszt.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop