Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Rendezik a nyitott csatornahálózatot

2015.04.17.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Osztrogonác Simon, a Városi Tanács mezőgazdaságért felelős tagja ma Csantavéren bejárták a nyitott csatornahálózaton ősszel megkezdett munkálatokat, amelyek célja elvezetni a vizet a termőföldekről. A helyi önkormányzat és a Tartományi Mezőgazdasági, Vízügyi és Erdészeti Titkárság Szabadka Város területén erre a programra együttesen valamivel több, mint 60 millió dinárt különítettek el.

8977_1.jpg

A program keretében a munkálatok több kataszteri községben zajlanak. Ezek Királyhalma, Bajmok, Csantavér, Györgyén, Nagyfény és Palics - mondta Maglai Jenő polgármester, majd hozzátette, hogy a csantavéri munkálatokra, a Csík ér és a Siló-csatorna iszaptalanítására, a Csík-éri szabványos vízáteresztő zsilip és egy kis híd megépítésére a településen összesen 21 millió dinárt biztosítottak.

Hangsúlyozta, hogy a Siló- és a Csík ér rendezésével egy új, 1.1 méter hosszú, 20-30 méter széles víztározó-kapacitás jön létre. Az áteresztő zsilip megépítésével a Csík kanálison az árral szembeni részen az autóútig egy vízmegtartó terület alakul ki. A Siló-csatorna és a Csík közötti terület rendezésével az különböző, többek között sportüdülési célokra is használható lesz.

Maglai Jenő polgármester elmondta, hogy a térségben szeretnék javítani az itt élők életminőségét, s ezért az elkövetkező időszakban azon lesznek, hogy kidolgozzák a Szabadka Város területére vonatkozó vízgazdálkodási stratégiát.

8977_2.jpg

A kivitelező a szabadkai Észak-Bácska Vízgazdasági Társadalmi Vállalat.


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop