Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Aláírták az első szerződéseket VAT Garancia Alapja és a mezőgazdasági termelők között

2015.04.16.

A Városháza Média Központjában ma aláírták az első szerződéseket Vajdaság AT Garancia Alapja és több szabadkai mezőgazdasági termelő között, akik egy pályázat alapján hosszú lejáratú kölcsönt kaptak új öntöző berendezések és jégvédelmi felszerelés vásárlására. A most aláírt szerződéssel az alap biztosítékot nyújt az utalványozóknak a kamatok egy részének a törlesztésére.

8976_1.jpg

A szerződéseket a VAT Garancia Alapjának igazgatója, Goran Vasić, valamint Jasna Imgrund, Elek Katalin és Töröcsik Rudolf írták alá, az eseményen pedig jelen volt Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Osztrogonác Simon, a Városi Tanács mezőgazdaságért felelős tagja.

A polgármester emlékeztetett rá, hogy Szabadka az első önkormányzat az országban, amely megkezdte az öntöző berendezések és jégvédelmi felszerelés vásárlására folyósított hitelek kamatainak a társfinanszírozási programját. Hozzátette, hogy ilyen projektek megvalósítása nélkül manapság lehetetlen gyümölcsöt termeszteni.  

- Szerintem a jövőben senki sem foglalkozhat gyümölcstermesztéssel, ha nem védi gyümölcsösét ilyen és hasonló projektek segítségével. Kérem a mezőgazdasági termelőket, mérlegeljék ezeket a lehetőségeket, mert úgy vélem, hogy gyorsan megtérülnek ezek a befektetések, amelyek egyébként is hasznosak a magángazdaságok fejlesztése szempontjából - mondta Maglai Jenő polgármester, egyúttal pedig bejelentette, hogy valószínűleg ősztől a támogatott hiteleket és kamatokat a vállalkozók is igénybe vehetik.

Goran Vasić hangsúlyozta, hogy ez a hitellehetőség hatékonynak bizonyult az Európai Unió országaiban, de a közeljövőben várhatóan kiterjesztik a célhiteleket más területekre is, illetve, hogy az eszközök felhasználói számára egyéb pénzügyi kedvezményeket is biztosítanak.   

- Az eszközfelhasználóknak jogukban áll eszköztérítésre is pályázni a Tartományi Mezőgazdasági Titkárságnál, amelynek a mértéke elérheti a beruházás 50 százalékát is. Az újvidéki Mezőgazdasági Vásár előtt a hitellehetőséget felkínáljuk a fajtiszta jószágállomány illetve a minőségi szaporítóanyag beszerzésére is.

Hosszú, ötéves futamidejű bankkölcsönökről van szó. Az egyéves türelmi időt követően a kamatot két éven keresztül a Garancia Alap és az önkormányzat törleszti. Az önkormányzat erre a célra az állami tulajdonú földterületek rendezésének és megóvásának a programja keretében 18,5 millió dinárt különített el. A fennmaradt két évben a kamatot a mezőgazdasági termelők fizetik.

Az első három szerződés értéke 100.000 euró és 10 hektáros területet ölelnek fel.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop