Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Michael Kirby, az USA nagykövete Szabadkán

2015.04.14.

Michael Kirby, az Amerikai Egyesült Államok szerbiai nagykövete kétnapos szabadkai látogatása során ma a Városházán találkozott Maglai Jenővel, Szabadka polgármesterével. A megbeszélés során mindkét fél elégedettségének adott hangot a hagyományosan jó kapcsolatok miatt, illetve amiért kölcsönösen készek lépéseket tenni az együttműködés fokozásáért.

8972_1.jpg

Maglai Jenő polgármester kiemelte, hogy a városi önkormányzat legfontosabb prioritásai közé tartozik a gazdasági potenciál fejlesztése, a szabadkaiak életszínvonalának a javítása valamint a felelősségteljes politizálás az élet minden területén.

Hangsúlyozta, hogy a fejlett villamossági és gépipar további erősítése mellett az önkormányzat szeretné fejleszteni a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart, támogatni a fiatalokat, hogy megmaradjanak a vidéki közösségekben is, illetve megvalósítani a kommunális infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatban tervezett illetve megkezdett beruházásokat.

Michael Kirby megköszönte a fogadtatást, és elmondta, hogy örömmel tölti el az együttműködés folytatása, mivel ő maga is szeretne segíteni a szabadkai önkormányzat törekvéseinek a megvalósításában, hogy Szabadka fejlődjön, és hogy minél jobb életminőséget biztosítsanak a polgárok számára.

A megbeszélésen jelen volt a Polgármesteri Hivatal főnöke, Kovács Ibolya is.

A polgármesterrel folytatott eszmecserét követően Michael Kirby a szabadkai Városi Könyvtárban felkereste az Amerikai Sarkot.

Kirby nagykövet holnap 9 órakor ellátogat a Horvát Nemzeti Tanácsba, 10 órakor a Bunyevác Nemzeti Tanács irodáját keresi fel, majd pedig 14 órakor találkozik a szabadkai Zsidó Hitközség képviselőivel és megtekinti a Zsinagóga felújítási munkálatait.
Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop