Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Támogatás az eredményes termelőknek

2015.04.14.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere Felsőtavankúton ellátogatott a Benčik gazdaságba. Ebben a gazdaságban, amelyhez korszerű fejőrészleg is tartozik, jelenleg 200 szarvasmarhát tartanak, ebből 78 szimentáli fejőstehenet. A gazdálkodás minden elemének nagy fontosságot tulajdonítanak, aminek eredményeként naponta mintegy 1.100 liter extra minőségű tejet nyernek. Ezt a mennyiséget Pere Benčik, a farm tulajdonosa és felesége, Vesna Benčik az Imleknek adják át.

8967_1.jpg

A farm megtekintését követően Pere Benčik elmondta, hogy az utóbbi években sok gond sújtotta az állattenyésztőket, ám ezeket a Benčik családnak sikerült áthidalnia, viszont már hosszabb ideje szükségük lenne egy jó minőségű, 1.300 méter hosszú, szilárd alapú bekötő útra a Benčik farm és a felsőtavankúti aszfaltút között.

A tulajdonos elmondta, hogy ez az út fél éven keresztül sáros, fél évig meg a homok temeti be, ami a tejszállító tartálykocsik vezetőinek, a Benčik családnak, a farm dolgozóinak, de számos alsó- és felsőtavankúti lakosnak, különösen a fejlett gyümölcstermelőknek okoz sok gondot.   

Maglai Jenő polgármester elmondta, hogy az önkormányzat igyekszik támogatni a sikeres termelőket, hogy még sikeresebbek legyenek, majd bejelentette: kezdeményezik, hogy Szabadka Város és az Imlek közösen oldja meg a Benčik család és az alsó- illetve felsőtavankúti lakosok gondjait az 1.300 méter hosszú bekötőút megépítésével.

Vesna Benčik megköszönte a polgármester látogatását, majd elmondta, hogy sem ő, sem pedig Pere, a férje nem követeli fiaiktól, Ivantól, az újvidéki Bölcsészkar szociológia tanszékének elsőéves hallgatójától, sem pedig Hrvojetől, a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium másodikos tanulójától, hogy a szülők nyomdokaiba lépjenek. Az ő személyes döntésük lesz, hogy folytatják-e a családi hagyományokat.   

Maglai Jenő polgármester az egyik skenderevói szálláson felkereste Mirko Skenderović nyugdíjast és annak családját. A szívélyes hangulatú találkozó során több témáról cseréltek véleményt, többek között a Bácska Lovas Klub tevékenységéről is, amelynek elnöke épp Mirko Skenderović. A polgármester elmondta: van lehetőség arra, hogy az önkormányzat 2015-ben támogassa a Bácska Lovas Klub fontosabb rendezvényeinek egy részét, amelyekre a szabadkai Lóversenytéren kerül sor.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop