Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megújul a Városi stadion

2015.03.30.

- 2014-ben és 2015-ben a Városi stadionba összesen mintegy 100 millió dinárt ruháznak be. Jelenleg a salakos segédpályán folynak a munkálatok a műfüves pálya kialakításán. Az SMB gradnja cég adománya az előkészítő és földmunkák értéke, valamint a drénezés munkálatai, összesen több mint 6 millió dinár értékben. A Szerb Labdarúgó Szövetség 100.000 eurót biztosított a műfű alapozására és 7.000 négyzetméter műfű-burkolat kiépítésére, azzal, hogy az eszközök egy részéből 1.200 új széket vásárolnak a Városi stadion nyugati lelátójára, ahol már elkészült a betonalap. A műfüves pálya rendelkezik majd a FIFA tanúsítványával és 8 éves garanciával – emelte ki a mai sajtótájékoztatón a Város stadion infrastrukturális beruházásai kapcsán Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja.

8937_1.jpg

Tóth Róbert, a Stadion KKV igazgatója elmondta, hogy a műfüves pálya elkészülte után hozzálátnak a Városi stadionban a reflektor-világítás kiépítésének.

- Megérkeztek a tervrajzok a reflektor-oszlopok felállításához, rövidesen pedig kiírjuk a közbeszerzési eljárást is a kivitelező kiválasztására, hogy mielőbb megkezdődhessenek az építése és más munkálatok. A tervezett munkálatok értéke 21 millió dinár, a villamossági munkálatoké 14 millió dinár, vagyis összesen 35 milliós beruházásról van szó, amit teljes egészében a Város biztosít. A rácsszerkezetű oszlopok horganyzott acélból készülnek, magasságuk 40 méter és oszloponként 50 reflektort szerelnek fel.  Az oszlop alapzata 2,5 x 2,5 m. A tervek szerint 182, egyenként 2 kW-os reflektort szerelnek fel a Városi stadionban, vagyis a beépített teljesítmény a veszteségekkel együtt mintegy 388 kW lesz. Sikerült olyan megoldást találnunk, hogy az oszlopokkal és a reflektorok felszerelésével kapcsolatos munkálatokat a stadion külső részéről végezzük, így a nehéz munkagépek nem fogják tönkre tenni a tartan pályát. Az oszlopokat úgy helyezik el, hogy kivágják a lelátók sarkait, amelyek gyakorlatilag használhatatlanok – hangsúlyozta Tóth Róbert igazgató.

8937_2.jpg

Tavaly a Városi stadionra mintegy 4,5 millió dinárt fordítottak, ebből a város 1,3 milliót, a Stadion KKV pedig 3,2 milliót biztosított – mondta, majd hozzátette, hogy idén további 6 millió dinárt terveznek (3 millió a városi támogatás, 3 millió a Stadion KKV saját eszközei), emellett pedig a Stadion KKV 2015. első negyedében a Városi stadion felszerelésére közel 1 millió dinárt költött.

- Rendbe hozzuk a Városi stadionhoz tartozó többi létesítményt is. Tavaly rendeztük az atléták és a Spartacus NLK öltözőjét, valamint a Spartacus LK egyik öltözőjét. A csempékre és a többi beépített anyagra 200.000 dinárt fordítottunk, a munkálatokat pedig a Stadion KKV dolgozói végezték. A központi pálya önműködő öntözőrendszert kapott, ahol pedig csak lehetett, kitisztítottuk az alagcsövezést is.  A közelmúltban gyorsnövésű füvet és műtrágyát vásároltunk 300.000 dinár értékben, és hiszem hogy a Spartacus-Vojvodina mérkőzést követően a központi pálya teljesen megújul. Vonalfestő gépet is vásároltunk, így mész helyett a pálya kijelölésére fűfestéket fogunk használni – mondta Tóth Róbert.


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop