Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Város Népszaporulat-ösztönző Lakáshitel Alapjától 205-en kaptak támogatást

2015.03.25.

Szabadka Város Népszaporulat-ösztönző Lakáshitel Alapjának utolsó pályázatát 2014. február 28-án írták ki a banki lakáshitelre várók ranglistájának kialakítása érdekében. A kiírt határidőn belül 39-en igényeltek pénzügyi támogatást a banki hitelhez szükséges önrész biztosítására, öten pedig a lakhatási feltételek javítását szolgáló banki hitel önrészének a biztosítását kérték - mondta a mai sajtótájékoztatón mgr. Helena Suljić, Szabadka Város Népszaporulat-ösztönző Lakáshitel Alapja igazgató bizottságának elnöke.

8923_1.jpg

Ez alapján, mondta, Szabadka Város lakásügyi bizottsága 2014. május 12-én összeállította az eszközök odaítélésének rangsorát mind a banki lakáshitel, mind pedig a lakhatási feltételek javításához szükséges banki hitel önrészének a biztosításáról.

A ranglista 2015. június 7-ig érvényes, ameddig az alap igazgató bizottsága – a rendelkezésre álló eszközkeret függvényében – a ranglista alapján további eszközöket ítélhet oda, emellett pedig kezdeményezték, hogy a határidőt hosszabbítsák meg az év végéig. 2014-ben öt alkalommal összesen 161.500 eurót ítéltek oda 21 kérelmezőnek, ebből 16-an kaptak 143.000 eurót lakáshitelre, öten pedig összesen 18.500 eurót kaptak a lakhatási feltételek javítására – mondta Helena Suljić.

Mint mondta, az alap igazgató bizottsága a 2014. március 24-én megtartott harmadik ülésén határozatban kezdeményezte az alapítói okirat módosítását, többek között az alap nevének a megváltoztatását, hogy azt ismét Szabadka Város Népszaporulat-ösztönző Lakáshitel Alapjának nevezzék, hogy töröljék azokat a rendelkezéseket, amelyek lehetővé tették a pénzügyi támogatás megszavazását azon hitelfelhasználók számára, akik munkanélkülivé váltak és emiatt nem képesek törleszteni a hitelt, továbbám hogy az üzleti bankok számát növeljék kettőről háromra, valamint az eszköz-törlesztési kedvezményeknél tegyék lehetővé, hogy a kétgyermekes hitelfelhasználó az alap által jóváhagyott összeg 75 százalékát törlessze.

- Ugyancsak kezdeményezték, hogy a pontozásnál és a rangsorolásnál módosítsák a pontozási, rangsorolási feltételeket azon kérelmezők esetében, akiknek azonos számú gyermekük van. Javasolták, hogy ilyen esetekben azok részesüljenek előnyben, akiknek fiatalabb korú gyermekeik vannak, mivel a kisgyermekes szülők esetében sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy az alap támogatása által megoldott lakáskérdésnek köszönhetően további gyermeke/ke/t vállalnak, vagyis eleget tesznek az alap céljainak és rendeltetésének, ez pedig a népesség növelése – hangsúlyozta Helena Suljić.

Ezeket a kezdeményezéseket Szabadka Város Képviselő-testülete a 2014. június 16-án megtartott 21. ülésén, valamint a 2014. október 30-án megtartott 25. ülésén rendeletet hozott a Szabadka Város Népszaporulat-ösztönző Lakáshitel Alapja alapításáról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről.

Szabadka Város Népszaporulat-ösztönző Lakáshitel Alapja 2005-ben jött létre a népszaporulat ösztönzése céljából. A cél érdekében az alap eddig négy pályázatot írt ki 2006-ban, 2007-ben, 2008-ban és 2010-ben, amelyek alapján 205 kérelmező összesen 1.858.269,38 euró támogatást kapott. Idén a ranglisták alapján további 17 millió dinár odaítélését tervezik.              

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop