Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megkezdődik a regionális hulladéklerakó építése

2015.03.25.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és munkatársai ma a Városházán megbeszélést folytattak Stana Božovićtyal, a Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Minisztérium államtitkárával. A megbeszélés középpontjában A szilárd kommunális hulladékkezelés regionális rendszerének megépítése Szabadka Városa, valamint Topolya, Zenta, Magyarkanizsa, Csóka, Kishegyes és Törökkanizsa községek számára elnevezésű projekt állt. A regionális hulladéklerakó építését, mint azt a megbeszélést követően közölték, idén júniusban kellene megkezdeni, a munkálatok befejezésének határideje pedig 2017. január 28-a. Kivitelezőnek egy olasz céget választottak, amely alvállalkozóként hazai építővállalatokat szerződtet.

8922_1.jpg

Stana Božović elmondta, hogy az Európai Unió a projekt megvalósítását 21 millió euróval támogatja, a Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Minisztérium 3,2 millió eurót biztosít, míg a helyi önkormányzatoknak mintegy 980.000 eurót kell előteremteniük.

- A projekt Szabadka Város és további hat község szilárd kommunális hulladékának a kezelését, továbbá a környezetvédelmi és egészségügyi problémák megoldását teszi lehetővé. A felölelt területen 280.000 ember él. Ezáltal nem csupán a hulladéklerakók kérdése oldódik meg, mivel egy teljes regionális központi rendszer épül meg az Európai Unió szabványainak tiszteletben tartásával - mondta Stana Božović, majd hozzátette, hogy a projekt nem csupán Szabadka térsége, hanem egész Szerbia számára stratégiai jelentőségű.  

Maglai Jenő polgármester elégedettségének adott hangot amiért Stana Božović államtitkár és Richard Masa, a szerbiai EU delegáció környezetvédelmi igazgatóságának igazgatója Szabadkára látogatott. Kiemelte, nagyon fontos, hogy az önkormányzat partneri kapcsolatra számíthat a Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Minisztériummal, elsősorban a környezetvédelem terén.  

- Ez különösen jelentős számunkra a Palicsi- és a Ludasi tóval kapcsolatos projektek megvalósítása szempontjából. Ugyancsak nagyon fontos számunkra, hogy az Európai Unió küldöttsége továbbra is teljes mértékben támogat bennünket a regionális hulladéklerakó megépítésében. Nekünk nem marad más hátra, mint felelősségteljesen és kellő szakmaisággal lássunk hozzá a projekt megvalósításához, mivel adottak a feltételek az elképzelések sikeres megvalósításához - hangsúlyozta Maglai Jenő polgármester.

A szilárd kommunális hulladék kezelésére épülő regionális rendszer, amely Szabadka Város és további hat önkormányzat szükségleteit oldja meg, tartalmazza a regionális hulladéklerakó, továbbá átrakó állomások, újrahasznosítási udvarok, a komposztáló infrastruktúra, a másodlagos hulladékválogatás, az elsődleges hulladékválogató berendezés, valamint a hulladék-begyűjtés és –szállítás megoldását.Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop