Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szerződést írtak alá a magisztrális vízvezeték megépítéséről

2015.03.23.

A Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat (VéCs KKV) igazgatója, Tóth Godó Valéria, valamint az újvidéki Graditelj NS Építővállalat képviselője, Ilija Kalaba ma a Városháza Média Központjában a Szabadka Város vízügyi rendszerei fejlesztésének projektje keretében szerződést írtak alá a fővízvezeték kiépítéséről a kelet-nyugati irányban valamint a Lošinj utcában (SWUP II). A munkálatok júniusban kezdődnek, hozzávetőlegesen egy évig tartanak, a költségek pedig 796 ezer eurót tesznek ki. A szerződés aláírásánál jelen volt Szabadka polgármestere, Maglai Jenő és a VéCs KKK igazgatóhelyettese, Sánta Csaba is.

8916_1.jpg

Maglai Jenő polgármester ebből az alkalomból kijelentette, hogy a város számára rendkívül jelentős közműfejlesztési beruházásról van szó, majd hozzátette, hogy a tervdokumentációban szerepelt árakhoz és összegekhez képest a Város mintegy 2 millió eurót takarított meg.

- A beruházás értéke az Európai Felújítási és Fejlesztési Bankkal (EBRD) aláírt szerződés szerint mintegy 1.300.000 euró.  A közbeszerzési eljárás után megtörtént a legkedvezőbb ajánlattevő kiválasztása, aki 796.000 eurós ajánlatot tett, ami a tervezettnél mintegy 500.000 euróval kevesebb. Ismeretes, hogy a gerinccsatorna bővítésén csaknem 1,5 millió eurót spóroltunk meg, amire a pénzt az EBRD biztosította, így ezzel az újabb megtakarítással a tervdokumentációban szereplő árakhoz és összegekhez képest csaknem két millió eurós megtakarítást értünk el.

Tóth Godó Valéria elmondta, hogy a projekt megvalósításának munkálatai június elején kezdődnek és hozzávetőlegesen egy évig fognak tartani. Elmondta, hogy a városrendezési tervekkel és a lakhatási illetve gazdasági célokra szolgáló városi területek kiterjesztésével   megnőtt a VéCs KKV felelőssége, hogy – az alapító, Szabadka Város által biztosított feltételek mellett – megszervezze és igazgassa az egységes vízellátási rendszert Szabadka – Kelebia – Nagyradanovác és Palics számára.

- A projekt megvalósítását követően a teljes vízellátási rendszerben egyenletes nyomást és biztonságosabb vízellátást biztosítunk, amellett megteremtjük a lehetőségeket az elosztási rendszer kiterjesztéséhez a város peremrészei felé. Minden fogyasztó számára biztosítjuk a kezelt vízzel történő ellátást és összekötjük a városi vízellátás két központi részét: az I. és a II. vízkivételi művet, amit a II. központi vízkivételi mű megépítésével (SWUP III) érünk el.  Ésszerűbb lesz az energiafogyasztás, a jelenleg 20% körüli veszteségek pedig csökkennek, különösen a nyári csúcsfogyasztás idején – hangsúlyozta Tóth Godó Valéria.

8916_2.jpg

A keleti és a nyugati fővezetékek összekapcsolásához 3.900 m fővezeték és 980 m csatlakozó épül ki a következő szakaszokon: a Mayer Ottmár utcától, a Mačva utcától a Dušan Krnjajski utcáig; a Pacséri út a Mayer Ottmár utcától a Forrás utcáig, a Forrás, a Pazin, a Bajnat utca a Zentai útig; Zentai út a Lošinj utcáig, ahol csatlakozik az ottani gerincvezetékkel.

A Lošinj utcai gerincvezeték keretében 1.100 m fővezeték és 530 m csatlakozó épül ki a következő szakaszokon: Đorđe Natošević utca az I. népfelkelés utcától a Lošinj utca felé; a Lošinj utcában a Đorđe Natošević utcától a Zentai útig, ahol rákapcsolják a keleti és nyugati részt összekötő gerincvezetékkel.

A VII-e számú gerinccsatorna munkálatait, amely a 2014. szeptember 24-én aláírt előzetes szerződéssel összhangban kezdtek meg a teljes projekt első ütemére (SWUP I), ideiglenesen felfüggesztették, mivel át kell helyezni a tervezett nyomvonalon található áramelosztó- és közvilágítási vezetékeket. Ezeket a munkálatokat várhatóan március végén folytatják és 2015 júliusának végén készülnek el velük.

A vízvezeték-hálózat gerincvezetékén a munkálatok várhatóan április elején kezdődnek és 2015 decemberében fejeződnek be. A II-es gerinccsatorna munkálatai április végén kezdődnek, s a tervek szerint 2016 novemberében készül el a beruházás.Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop