Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Aláírták a kollektív szerződést a Szabadkai Gyógyszertárakkal

2015.03.23.

Maglai Jenő, Szabadkai polgármestere, Žužana Grubešić, a Szabadkai Gyógyszertárak reprezentatív szakszervezetének elnöke és Violeta Sloboda, a Szabadkai Gyógyszertárak igazgatója ma a Városházán aláírta a Szabadkai Gyógyszertárak kollektív szerződését.

8915_1.jpg

A kollektív szerződés szabályozza a Szabadkai Gyógyszertárak munkáltatói jogait, a dolgozók munkaviszonyból és munkával kapcsolatos jogait, kötelezettségeit és felelősségét, a kollektív szerződés aláíróinak egymásközti viszonyát, a kollektív szerződés módosításának és kiegészítésének eljárását valamint a dolgozók és a munkáltató számára fontos egyéb kérdéseket.

A kollektív szerződésben rögzített jogok és kötelezettségek mellett a foglalkoztatottakat a munkáltatónál megilleti minden jog és kötelesség, amelyeket a munkáról szóló törvény, az egészségvédelemről szóló törvény illetve más jogszabály és a munkaszerződés rögzít. A kollektív szerződés rendelkezéseit minden egyes foglalkoztatottra közvetlenül alkalmazzák.

Violeta Sloboda ebből az alkalomból kijelentette: örül a kollektív szerződés aláírásának az alapító, Szabadka Városa, a reprezentatív szakszervezet és a munkáltató, a Szabadkai Gyógyszertárak között, majd hozzátette, hogy ez lehetővé teszi a kimagasló szakmaiságon és megértésen alapuló eredményes együttműködés folytatását.

Maglai Jenő polgármester emlékeztetett rá, hogy nemrégiben aláírták a Város és a szabadkai közvállalatokra és kommunális közvállalatokra, valamint a Szabadkai Egészségházakra vonatkozó ágazati kollektív szerződést, és kifejezte elégedettségét, amiért aláírták a kollektív szerződést a Szabadkai Gyógyszertárakkal is.

- Véleményem szerint a város által alapított közvállalatokkal, kommunális közvállalatokkal és intézményekkel aláírt kollektív szerződésekkel rendeztük a foglalkoztatottak munkajogi kötelezettségeit valamint az önkormányzatnak a foglalkoztatottak iránti kötelezettségeit. A vállalt jogok és kötelességek alapján biztonságot teremtünk a cégek működéséhez és a dolgozók számára. Ezzel a helyére teszünk mindent, ami a kollektív szerződések aláírása tekintetében elmaradt számos intézmény esetében. Még a Naša radost Iskoláskor Előtti Intézménnyel kell aláírnunk külön kollektív szerződést, mivel a művelődési intézmények esetében aláírtuk az ágazati kollektív szerződést, amely szabályozza ezt a tevékenységi területet - hangsúlyozta Maglai Jenő polgármester.


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop