Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Támogatás a nyugdíjasok városi egyesületének

2015.03.19.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere ma ellátogatott a nyugdíjasok városi egyesületébe ahol az egyesület elnökével, Dragica Lučevvel, az egyesület elnökével folytatott megbeszélést ennek a szociális-humanitárius szervezetnek a nyugdíjasok anyagi és társadalmi helyzetének a javítására irányuló tevékenységéről.

8905_1.jpg

Dragica Lučev az egyesület bemutatásakor elmondta, hogy több mint 14.000 tagja van, a tagsági díj a nyugdíj összegétől függően 180 és 900 dinár között alakul. A szabadkai nyugdíjas egyesület egyik legfontosabb feladata segíteni a nyugdíjasokat abban, hogy törlesztésre vásárolhassanak tüzelőt, mehessenek rövidebb pihenőre, gyógyüdülésre vagy rehabilitációra.

- Soko Banja-i nyaralónkban tagjaink, társult tagjaink és az egyesület szimpatizánsai május 1-je és október 10-e között öt havi törlesztésre engedhetnek meg maguknak tíznapos kikapcsolódást.  A szemészeti és fogászati vizsgálatok, vérnyomás- és vércukorszint-mérés megszervezése mellett tagjaink számára lehetővé tesszük, hogy az egyesület Savo Šumanović utca 2-es szám alatti helyiségeiben megnyílt fodrász- és pedikűrös szalonban kedvező áron vehetik igénybe a szolgáltatásokat - mondta Dragica Lučev.

Az egyesületben több szakosztály (szalmakép-készítő, sakk, pikádó, teke, horgász) működik, amelyek a versenyeken rendre igen figyelemre méltó eredményeket érnek el, mondta az elnök asszony, majd hozzátette, hogy a nyugdíjasok élelmiszerek és ruhanemű gyűjtésével is gondoskodnak legszegényebb polgártársaikról.

Kiemelte, hogy a 25.000 dinár alatti nyugdíjjal rendelkezők elégedettek azzal, hogy díjmentesen vehetik igénybe a városi és peremvárosi buszjáratokat. Hozzátette még, hogy most folynak a választási előkészületek a nyugdíjasok városi szervezetének tisztújító éves közgyűlésére, amelyet 2015. március 27-re hívtak össze.

Maglai Jenő polgármester elmondta, hogy – mivel a nyugdíjasok többsége súlyos szociális helyzetben van, a társadalmi közösség egészének részt kellene vennie a nyugdíjasok iránti jobb, emberibb viszonyulás kialakításában, társadalmi helyzetük javításában.

- A helyi önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekszik az elkövetkező időszakban támogatni és segíteni a nyugdíjasok városi egyesületét, egy olyan önkéntes, párton kívüli szervezetet, amelynek célja – többek között – a nyugdíjasok anyagi és társadalmi helyzetének javítása – hangsúlyozta Maglai Jenő polgármester.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop