Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Maglai Jenő polgármester ellátogatott az Elektroremontba

2015.03.17.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere ma ellátogatott az Elektroremont Rt-be, legkülönbözőbb méretű, fajtájú, teljesítményű és szigetelési osztályba tartozó villanymotorok és más elektromos berendezések javításában a térség egyik piacvezető vállalatába, ahol Carmine Tarallóval, a vállalat vezérigazgatójával és ügyvezetőjével folytatott megbeszélést.  A találkozón jelen volt Marco Leone, Olaszország belgrádi nagykövetségének első titkára.

 8893_1.jpg

A szívélyes hangú beszélgetés során Carmine Tarallo köszönetet mondott a látogatásért, majd tájékoztatta Maglai Jenő polgármestert az Elektroremont termelés- és létszámbővítéssel kapcsolatos terveiről.  

Marco Leone az olasz nagykövetség nevében javasolta, hogy – mivel Szabadkán igen kifejezett az olasz jelenlét – jó lenne, ha az olasz kultúrának szentelt kiállításokat, rendezvényeket, hangversenyeket bemutatnák a városunkban élő és dolgozó olaszoknak is. A beszélgetőtársak egyetértettek abban, hogy Szabadkán rövidesen kezdeményezik egy olyan egyesület megalakítását, amely a barátság jegyében maga köré gyűjtené az itt élő olaszokat, és az olasz kultúrát, hagyományokat és szokásokat tisztelő szabadkaiakat is.

Maglai Jenő polgármester röviden bemutatta a város gazdasági és turisztikai potenciálját, szólt a szabadkai közműhálózat bővítésével kapcsolatos nagyberuházásokról, s kiemelte, hogy az önkormányzat továbbra is igyekszik segíteni a vállalkozókat az ügyvitelükkel kapcsolatos problémák minél hatékonyabb megoldásában.

Elmondta, hogy az Elektroremontban tett látogatás előtt a Városházán megbeszélést tartottak az önkormányzat és a szabadkai Munkáltatók Szövetsége. A téma az együttműködés megteremtése volt, s egy munkacsoportot hoztak létre az együttműködési megállapodás, valamint az operatív tevékenységi program kidolgozására, azzal a céllal, hogy többek között a helyi vállalkozók számára is lehetővé tegyék a gyorsabb fejlődést, a könnyebb gazdálkodást és biztosítsák számukra a szükséges támogatást, együttműködést.

8893_2.jpg

A megbeszélést követően Carmine Tarallo, Marco Leone és Maglai Jenő megtekintették az elektrotechnikai szolgáltató vállalatban folyó munkát, amelyhez adottak a műszaki és szakmai erőforrások, így a cégben képesek elvégezni a legösszetettebb munkálatokat is a különböző villamos gépek és berendezések nagyjavításán.

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop