Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Jó együttműködés a tartományi oktatási titkársággal

2015.03.13.

Maglai Jenő Szabadka Város polgármestere ma a Városházán megbeszélést folytatott Snejder-Sára Ildikóval, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság küldöttségét vezető pénzügyi segédtitkárral. A munkalátogatás célja az együttműködés javítása volt az oktatásban, a hivatalos nyelvhasználatban, valamint hogy a vendégek tájékoztassák a Város képviselőit arról, hogy a Titkárság hatáskörében miként támogathatja a Szabadka Város területén működő egyházakat és vallási közösségeket, a nemzeti kisebbségek, nemzeti közösségek civil szervezeteit és oktatási intézményeket, amelyek székhelye Szabadkán található.

8881_1.jpg

Maglai Jenő polgármester a rövid megbeszélést követően a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a szabadkai középiskoláknak, amelyek 2014-ben pályáztak, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság jelentős eszközöket ítélt oda felszerelés vásárlására, majd hozzátette, hogy reményei szerint ez az együttműködés idén is folytatódik, s ennek eredményeként a szabadkai középiskolák ebben a tanévben is pályázhatnak majd a gyakorlati oktatáshoz szükséges felszerelés támogatására.

Örülök, hogy 2015-ben a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság ezt a támogatást kiterjeszti az általános iskolákra is, amelyekben a felszerelés tekintetében ugyancsak vannak bizonyos problémák. Ez kedvező elmozdulást jelent, emellett pedig két komolyabb projektről is beszéltünk az egyes iskolákban folyó építkezések kapcsán - mondta Maglai Jenő.

Elmondta még, hogy 2015-ben számít arra, hogy a Nagyberuházási Igazgatóságtól, miután megpályázták a szükséges eszközöket, végre jóváhagyják a pénzt az Ivan Sarić Műszaki Középiskola homlokzatának a felújítására is, s reálisak a kilátások ezeknek a projekteknek a megvalósítására.

Snejder-Sára Ildikó kiemelte, hogy a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság kiválóan együttműködik Szabadka Várossal.

- 2014-ben Szabadka Város sikerrel vett részt pályázati kiírásainkon az intézmények, szervezetek támogatására. A Titkárság így Szabadka Város egyes projektjeinek a megvalósítását 26 millió dinárra támogatta. Ebből 23 millió dinárt fordítottak az általános és középiskolák valamint diákotthonok programjainak, projektjeinek a társfinanszírozására, három millió dinárt pedig a hivatalos nyelv- és íráshasználatot támogató programokra fordítottak - hangsúlyozta Snejder-Sára Ildikó.

Elmondta, hogy az oktatási titkárság idén is több pályázatot ír ki, amelyek az általános és középiskolák valamint a diákotthonok felszerelésének a bővítésére 170 millió dináros támogatás odaítélését teszik lehetővé. A Nagyberuházások Igazgatósága – mondta – ugyancsak pályázatot ír ki az oktatási intézményekben esedékes beruházások pénzelésére.

A tartományi titkárság küldöttsége a nap folyamán öt középiskolába is ellátogat. Felkeresik a Zeneiskolát, a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumot, a Bosa Milićević Közgazdasági Középiskolát, az Ivan Sarić Műszaki Iskolát és a Politechnikai Iskolát, majd pedig a Bajnát és a Harcosok Sorakozója Helyi Közösségekben tesznek látogatást.

- A helyszínen szeretnénk közelebbről is megismerkedni gondjaikkal, megbeszélni, a titkársággal együttműködve miként orvosolhatók ezek a problémák, egyúttal pedig megnézni, hogyan, mire használták fel a tartományi költségvetésből az előző években kapott támogatásokat – mondta Snejder-Sára Ildikó.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop