Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Ismertették a Palicsi-tó térsége fejlesztési főterve kidolgozásának a menetét

2015.03.12.

Maglai Jenő, Szabadka Város polgármestere és munkatársai ma a Horvat konsalting cég zágrábi és belgrádi képviselőivel folytattak megbeszélést. Ezt a céget bízták meg a Palicsi-tó térsége fejlesztési főtervének a kidolgozásával (Palics főterv 2015). A Városháza Zöld termében megtartott találkozón megvitatták a főterv kidolgozásának ütemtervét, egyeztették a határidőket és megállapodtak a legfontosabb kérdésekben is.

8878_1.jpg

A tárgyaló felek megállapították, hogy a főterv kidolgozásának ütemtervében szereplő határidők valamelyest ambiciózusabbak, mint amelyeket a főterv kidolgozásával kapcsolatos közbeszerzési eljárásról szóló szerződésben rögzítettek. A szerződést 2015. március 11-én írta alá Szabadka Város és a zágrábi székhelyű Horvat i Horvat konsalting d.o.o. képviselői. A megbeszélés során leszögezték, hogy már a legelején meg kellene határozni Palics fejlődésének pontos vízióját, hogy ne ismétlődhessenek meg az előző főtervben elkövetett hibák, amelyek abból adódtak, hogy nem voltak összhangban az idegenforgalmi fejlődés és a városrendezés feltételei.

A megbeszélés során kiemelték, hogy a Palicsi-tó térsége fejlesztési főtervének a kidolgozása során –amely négy kulcsfontosságú fejezetet tartalmaz: a terület területi műszaki értékelését, a főterv stratégiai keretét és a fejlesztési elveket, a fizikai főtervet és az üzleti főtervet – párhuzamosan két fontos tevékenység zajlik majd. Az egyik a főterv kidolgozása valamint egy átfogó és rendkívül alapos program készül a Palicsi- és a Ludasi tó védelméről és szanálásáról, emellett pedig figyelembe kell venni a tulajdonosi korlátokat, valamint hogy az eddigi gyakorlat alapján a főterv megvalósítása nagyon érzékeny feladat.

A beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a hosszú távú tervezéshez fontos kimondani: az elkövetkező tízegynéhány évben feljavítják a tó vizének minőségét, mivel a korábbi főtervhez képes felülvizsgálták a védett Palics Természeti Park védelméről szóló határozatot; hogy a Palicsi-tó nemzetközi jelentőségű madár élőhely (IBA), valamint időközben elfogadásra került a Palicsi-tó és környéke ökológiai státusza fejlesztésének terve is.

A megbeszélésen hangsúlyozták, hogy nemzetközi adományokból is jelentős eszközöket lehetne biztosítani a ludasi ramsari terület védelmének a fejlesztésére illetve a szennyvízelvezetés megoldására, hogy a palicsi szennyvizeket a szennyvíztisztítóra vezessék, a tavak vízminőségének a javítására, a Palicsi- és a Ludasi-tó környezetterhelésének a csökkentésére és a csatornahálózat kiépítésére.

8878_2.jpg

A szabadkai, belgrádi és zágrábi teamek következő megbeszélését 2015. március 28-ra hívták össze.


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop