Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 28. ülését

2015.03.02.

A Városháza Dísztermében megtartották a Városi Képviselő-testület 28. ülését, amelyen 37 napirendi pontot vitattak meg. A tanácsnokok, többek között, rendeletet hoztak a Palicsi-tó (keleti part) sávja egy részére vonatkozó részletes szabályozási terv meghozataláról, könyvvizsgáló alkalmazásáról Szabadka Város 2014. évi egységesített zárszámadásának külső könyvvizsgálatára, Szabadka Város 2015. évi helyi foglalkoztatási tervének az elfogadásáról, valamint a fehéroroszországi Breszt város és a szerbiai Szabadka város közötti decentralizált együttműködésről szóló megállapodás elfogadásáról.

8830_1.jpg

A tanácsnokok határozatban hagyták jóvá a szabadkai zsinagóga épületének kezeléséről és használatáról szóló megállapodás megkötését Szabadka Város, a szabadkai Zsidó Hitközség és a Magyar Nemzeti Tanács között. A jóváhagyásról szóló határozat lényege, hogy a szabadkai Zsinagóga teljes felújítását követően olyan védelem alatt álló létesítmény lesz, amely ismét betölti eredeti rendeltetését, illetve amelyet fenntartható módon használnak, s amelynek fenntartásáról és működtetéséről a tulajdonos, Szabadka Városa gondoskodik.

A létesítmény megtartja szakrális jellegét és imahelyként a szabadkai Zsidó Hitközség használja, míg a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány fogja meghatározni és összehangolni a kulturális illetve vallási tartalmakat, továbbá megszervezi és fenntartja a szabadkai és a vajdasági zsidók kulturális-történelmi örökségét bemutató kiállítást.

A kulturális és művészeti rendezvényeket, amelyeket a szecesszió magyar változatában megépült műemlék közösségi terében rendeznek meg, a Magyar Nemzeti Tanács koordinálja és felügyeli, amely – mint a magyar Kormány által a Szabadkai Zsinagóga teljes belső felújítására jóváhagyott 500 millió forint összegű támogatás kedvezményezettje – ezt a jogosultságát meghatározatlan időre, de legalább 99 évre szólóan térítésmentesen érvényesítheti.

Az épület idegenforgalmi hasznosítását Szabadka Város koordinálja és felügyeli a Magyar Nemzeti Tanáccsal történő egyeztetés alapján.

A Képviselő-testület határozatot hozott a Kéményseprő Kommunális Közvállalat és a Palics-Ludas Közvállalat igazgatójának a kinevezéséről. A Kéményseprő Közvállalat igazgatója a következő négyéves megbízatási időben Predrag Mastilović okleveles közgazdász, a Palics-Ludas Közvállalat igazgatója pedig Márton Ferenc állatorvos doktor lesz. A Városrendezési Intézet KV megbízott igazgatójává Tripolszki Tímea okleveles közgazdászt nevezték ki.

Ugyancsak határozatban nevezték ki a Szabadkai Gyógyszertárak valamint a Szabadkai Gyermekszínház igazgatóját. A gyógyszertárak élére négyéves megbízatási időre Violeta Sloboda okleveles gyógyszerészt, a Gyermekszínház igazgatójává pedig, ugyancsak négyéves megbízatási időre  Árokszállási Stamenković Márta okleveles színészt nevezték ki.

A Városi Képviselő-testület jóváhagyta 15 közvállalat és kommunális közvállalat valamint két korlátolt felelősségű társaság működési tervét.

A tanácsnokok nem hozták meg a rendelet az állami tulajdonban levő földterületek intézményeknek, egyházaknak és vallási közösségeknek való használatba adásáról szóló rendelet semmissé nyilvánításáról, két kérdést pedig levettek a napirendről: ezek pedig határozathozatal a Szabadkai Gázművek KKV igazgatójának a kinevezéséről, valamint határozathozatal a Szabadkai Távfűtőművek KKV igazgatójának a kinevezéséről. Mindkét határozathozatal napirendről való levételét  a javaslattevő, a SZSZP-SZENYP-ESZ tanácsnoki csoportja kezdeményezte.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop