Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Eredményesebbé tenni a Városi Közigazgatás működését

2015.02.27.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Anka Trifunović, a Helyi Adóügyi Titkárság titkára ma két témával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót. Az egyik, hogy Szabadka Város hivatalos internetes honlapján (www.subotica.rs) egy új alkalmazás lehetővé teszi majd az adófizetőknek, hogy ellenőrizzék adószámláik egyenlegét, amelyet a Helyi Adóügyi Titkárságon vezetnek, valamint az adókötelezettségeik meghatározásául szolgáló adóbevallásokat, a másik pedig a Városi Közigazgatás belső szerveződéséről és a munkahelyek besorolásáról szóló szabályzat.

8823_1.jpg


Felhasználói meghagyásért és jelszóért a Városi Közigazgatásba

Azok az adófizetők, akik internetes alkalmazásunk révén szeretnék ellenőrizni adószámláik egyenlegét, amelyet a Helyi Adóügyi Titkárságon vezetnek, valamint az adókötelezettségeik meghatározásául szolgáló adóbevallásokat, kérelmet kell hogy benyújtsanak a felhasználói meghagyásért, amelyet ugyancsak az internetes alkalmazáson keresztül nyújthatnak be – mondta Anka Trifunović.

- A felhasználói meghagyást és a jelszót a Városi Közigazgatásban vehetik át a Szabadság tér 1. szám alatt, az I. emeleten a 141-es irodában munkanapokon 10 és 12 óra között. Az adófizető, aki megkapta a felhasználói meghagyást és a jelszót, a jelszót az internetes alkalmazás segítségével meg tudja változtatni. Fontos, hogy a jelszót ne felejtsék el, vagy ne veszítsék el, mert ellenkező esetben új jelszóért el kell jönniük a Helyi Adóügyi Titkárságra. Ezt a projektumot a Tartományi Regionális Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság támogatja – emelte ki Anka Trifunović.

Szavai szerint tavaly a természetes személyektől a kiszabott 454 millió dináros adóból 427 millió dinárt szedtek be, ami a kötelezettségek 94 százalékos megfizettetését mutatja. Az új, 2015-re szóló adóhatározatokat a polgároknak március-április folyamán kézbesítik.

Maglai Jenő polgármester kiemelte, hogy 2014-ben óriási munkát végeztek az adóbevallások kapcsán.

- Tavaly mintegy 75.000 adóbevallást nyújtottak be, amelyeket csaknem teljes egészében feldolgoztak. Az új adóbevallásokat az új törvény alkalmazása tette szükségessé, olyan törvényes kötelezettségről van szó, amelynek eleget kellett tennünk. Az adófizetőkről impozáns adatbázissal rendelkezünk. Jelenleg folyik a létrejött adatbázis és az ingatlanok kataszterében található adatok összehasonlítása, majd kivetjük az adót azon kötelezettekre, akik eddig nem nyújtották be adóbevallásukat - hangsúlyozta Maglai Jenő.

Csökken a munkahelyek és az alkalmazottak száma

A Városi Közigazgatás belső szerveződéséről és a munkahelyek besorolásáról szóló szabályzat kapcsán a polgármester kiemelte, hogy erre a Városi Közigazgatás munkájának a hatékonyabbá tétele miatt volt szükség. A hatékony munkamegosztás érdekében különváltak egyes szervezeti egységek az eddigi túlméretezett titkárságoktól, így a Városi Közigazgatásban az eddigi hat helyett tíz titkárságot hoznak létre.

- A helyi gazdaságfejlesztési, gazdasági, mezőgazdasági, kommunálisügyi és környezetvédelmi titkárságot három titkárságra osztjuk: Kommunális-ügyi, Energetikai és Közlekedési Titkárságot, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Titkárságot valamint Gazdasági és Helyi Gazdaságfejlesztési Titkárságot hozunk létre. Ugyancsak különválasztottuk a Vagyonjogi és Építésügyi Titkárságot Vagyonjogi Titkárságra és Építésügyi Titkárságra, míg a többi titkárság megmarad korábbi formájában – mondta Maglai Jenő polgármester.

A munkahelyek korábbi besorolásához képest lényeges változást jelent a munkahelyek és a foglalkoztatottak számának a csökkentése.

- Korábban 251 munkahely volt besorolva, most pedig 213, amelyeken 347-en dolgoznak majd a korábbi 430-hoz képest. Amikor polgármester lette, különböző jogcímen közel 390-en dolgoztak itt, most pedig 349-en. Elődeim közül ehhez senki sem mert nyúlni, mert évről évre nőtt a foglalkoztatottak száma. A kilencvenes években alig 200-an dolgoztak itt, mára pedig megközelítettük a 400-at – hangsúlyozta Maglai Jenő.

Megállapította, hogy a helyi önkormányzatban a szükségesnél 20-30 alkalmazottal van több, ugyanakkor rámutatott arra, hogy gondot okoz a szakemberek hiánya. Tizenhét különböző szakosítású mérnöki munkahely nincs betöltve és 12 új kommunális rendőrre is szükség van.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop