Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Vegyészeti-technológiai Iskolában üzembe helyezték az elektromos duplikátort

2015.02.26.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere ma a Vegyészeti-technológiai Iskola üzemi laboratóriumában jelképesen üzembe helyezte az elektromos duplikátort. A berendezés javítja az oktatás színvonalát és lehetővé teszi folyékony szappan gyártását is, amire a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási, Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság megadta a jóváhagyást, miután az iskolaszék az iskola tevékenységének a kibővítését kérte. Az elektromos közvetett fűtésű üst üzembe helyezésén jelen volt Blaško Stantić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja, valamint a Társadalom-tevékenységügyi Titkárság vezetője, Fehérvári Magda.

8816_1.jpg

Nikola Matković, a Vegyészeti-technológiai Iskola igazgatója ebből az alkalomból kijelentette, hogy a szakközépiskolák feladata tanulóik számára lehetővé tenni a gyakorlati ismeretek és képességek megszerzését, ami lehetővé teszi számukra, hogy a középiskola befejezését követően sikerrel léphessenek be a munkaerő-piacra illetve eredményesen folytathassák tanulmányaikat.

- Az elektromos duplikátor beszerzésével a Vegyészeti-technológiai Iskola épp ezt teszi lehetővé tanulói számára. A vegyészeti, nem fémes és nyomdaipari szakokon tanuló leendő kozmetikai technológiai technikusok és ipari gyógyszer-technológiai technikusok a tanterv és az oktatási program keretében megismerkedhetnek az iparban használatos alapanyagokkal, a gépekkel és berendezésekkel, a kozmetikai és gyógyszeripari termékek gyártásával, a göngyölegekkel és a késztermékek kiszerelésével, valamint az alapanyagok és késztermékek minőségellenőrzésének technikájával, eljárásaival – mondta Nikola Matković.  

Maglai Jenő polgármester leszögezte, hogy ez jó példája annak, miként szerezhet be egy iskola az oktatás színvonalának és a felszereltségnek a javítását célzó berendezést pályázati úton. Kiemelte, hogy ma nagy becsben vannak a szakmák, s hogy a jövőben jó lenne, ha mindannyian, közösségként törekednénk arra, hogy a fiatalokat olyan szakmák felé irányítanánk, amelyek a képzés befejezését követően lehetővé tennék könnyebb munkába állásukat.

8816_2.jpg

Az elektromos duplikátorban előállított folyékony szappant a Vegyészeti-technológiai Iskola saját szükségleteire használja, de felkínálják a környéken található általános és középiskoláknak, közintézményeknek és más érdekelteknek is.

A késztermékek előállításában és laboratóriumi (vegyi és mikrobiológiai) ellenőrzésében részt vesznek a tanulók és a tanárok is.  A termelés magában foglalja a termék kialakítását, mintavételezését, csomagolását és címkézését is.

Az elektromos duplikátort a legkedvezőbb ajánlattevőnél, a Gornji Milanovac-i Rapidtól vásárolták meg áfával együtt 250.000 dinárért. A duplikátor kapacitása töltésenként 100 liter.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop