Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka a 37. Nemzetközi Idegenforgalmi Vásáron

2015.02.19.

Belgrádban ma megnyílt a 37. Nemzetközi Idegenforgalmi Vásár, amelyen 5 ország mintegy 1.100 kiállítója mutatkozik be. Az idegenforgalmi szemlét az Élvezd a pillanatot jelmondat jegyében rendezik meg. A február 22-én záruló vásár partnere Abu Dzabi. Az idegenforgalmi vásárral egyidejűleg még három vásárt rendeznek: a felszerelések, a szállodaipar és a vendéglátás vásárát, a borvásárt és az emléktárgyak vásárát.

8703_1.jpg

Számos hazai és külföldi vendég és diplomata jelenlétében ezt a tekintélyes seregszemlét Aleksandar Vučić szerb kormányfő nyitotta meg, aki elmondta, hogy nagy jövő áll a szerb turizmus előtt, de Szerbiára ezen az úton még sok munka vár.

- Szerbiának nincs tengere, de nincs tengere Ausztriának és Svájcnak sem.  Szerbia rendelkezik a legszebb folyókkal, hegyekkel és gyógyfürdőkkel, szorgalmas munkával pedig az egész világból idecsalogathatjuk a turistákat.  Az elkövetkező években felújítjuk az út- és a vasúthálózatot, előttünk áll számos gyógyfürdő privatizálása és modernizálása. Köszönöm Abu Dzabinak, hogy a belgrádi vásár partnere. Remélem, hogy mind több belgrádit láthatunk Abu Dzabuban és ebből az emírségből is sok polgár látogat Szerbiába, hogy élvezze az ország szépségeit és népünk vendéglátását – hangsúlyozta a kormányfő.

A hagyományos, 37. idegenforgalmi vásáron Szabadkát és Palicsot Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezete,   a Galleria Kongresszus Hotel,  a Palics Park, a Zvonko Bogdan Borászat, a Pátria és a Prezident szállodák, a Villa Majur Hotel, a Kelebiai Ménes, az Ellite Palics, a palicsi Kapitányrét és a Hotel Palics Resort képviseli.

Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja újságírókhoz szólva elmondta, hogy a belgrádi Nemzetközi Idegenforgalmi Vásár a legjobb alkalom Szabadka idegenforgalmi kínálatának a népszerűsítésére, s hogy arra számít: városunk 2015-ben a tavalyihoz képest jobb eredményeket ér el.

8703_2.jpg

- 2012-ben 98.000, 2013-ban 124.000, 2014-ben pedig 135.000 éjszakát töltöttek itt a vendégek. Ez azt mutatja, hogy idegenforgalmi szervezetünk megfelelő módon, kellemes turisztikai célállomásként népszerűsíti Szabadkát és Palicsot - emelte ki Vjekoslav Ostrogonac.

Szabadka Város Turisztikai Szervezetének igazgatója, Ivana Anđelković elmondta, hogy ez a szervezet hagyományosan részt vesz a belgrádi Nemzetközi Idegenforgalmi Vásáron, idén pedig Szabadkát és Palicsot modern, a kor szelleméhez igazodva népszerűsítik a turisták számára.

- Standunkon az új vizuális megoldás látható, amellyel bemutatjuk ezt a vidéket, s egy egész sor szórólapot dolgoztunk ki ugyancsak teljesen új vizuális identitással. Igyekeztünk az idei vásárlátogatókat magunkhoz csalogatni egy mobiltelefonos alkalmazással, amely lehetővé teszi, hogy a Zvonko Bogdan Borászatnak köszönhetően fényképezkedhessenek Zvonko Bogdannal, úgy is, hogy ő fizikailag nincs jelen a standon – mondta Ivana Anđelković.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop