Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Aláírták a Szabadkai Egészségházakra vonatkozó kollektív szerződést

2015.02.19.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, dr. Mila Dujmić Bogdanović, a Szabadkai Egészségházak igazgatója, dr. Miloš Marković, az egészségügyben és szociálisvédelemben dolgozók szerbiai szakszervezetéhez tartozó Szabadkai Egészségházak szakszervezeti szervezetének elnöke, Ksenija Vuković Lamić, a Függetlenség Szakszervezet Szabadkai Egészségházak szervezetének elnöke, valamint Szendi Zsolt, a szerbiai egészségügyi nővérek és technikusok szakszervezetéhez tartozó Szabadkai Egészségházak szakszervezeti alapszervezetének elnöke ma a Városháza Zöld termében aláírták a Szabadkai Egészségházakra vonatkozó kollektív szerződést.

8702_1.jpg 

A kollektív szerződés szabályozza a Szabadkai Egészségházak munkáltatói jogait, a dolgozók munkaviszonyból és munkával kapcsolatos jogait, kötelezettségeit és felelősségét, a kollektív szerződés aláíróinak egymásközti viszonyát, a kollektív szerződés módosításának és kiegészítésének eljárását valamint a dolgozók és a munkáltató számára fontos egyéb kérdéseket.

A kollektív szerződésben rögzített jogok és kötelezettségek mellett a foglalkoztatottakat a munkáltatónál megilleti minden jog és kötelesség, amelyeket a munkáról szóló törvény,  az egészségvédelemről szóló törvény illetve más jogszabály és a munkaszerződés rögzít. A kollektív szerződés rendelkezéseit minden egyes foglalkoztatottra közvetlenül alkalmazzák.

Mila Bogdanović Dujmić az aláírást követően kijelentette: örül annak, hogy a kollektív szerződést az alapító, Szabadka Városa, a reprezentatív szakszervezetek és a munkáltató, a Szabadkai Egészségházak is aláírta, s hiszi, hogy ez minden foglalkoztatott számára lehetővé teszi, hogy a Szabadkai Egészségházakban sikerrel folytassa munkáját együttműködésben az alapítóval, Szabadka Várossal.

Maglai Jenő polgármester emlékeztetett rá, hogy 2015. január 30-án a város és a szabadkai városi önálló szakszervezeteinek szövetségéhez tartozó kommunális és lakásügyi szakszervezetek aláírták a város közvállalataira és kommunális közvállalataira vonatkozó ágazati kollektív szerződést, és elégedetten nyugtázta, hogy aláírták a kollektív szerződést a Szabadkai Egészségházakkal is.

- A kollektív szerződés az egészségügyi alapellátásban dolgozók számára jelent biztonságot. Örülök, hogy húsz nap leforgása alatt már a második kollektív szerződést írjuk alá, s ezáltal a helyére tesszük mindazt, amit az előző időszakban nem oldottak meg. Amikor a jogokról és a kötelezettségekről van szó, biztonságot teremtettünk mind a foglalkoztatottak, mind a munkáltató számára – hangsúlyozta a többi között Maglai Jenő.

A kollektív szerződést három évre írták alá.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop