Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Tiszteletben tartani a szerződéses kötelezettségeket

2015.02.11.

Azon sajtócikkekkel kapcsolatban, melyek szerint a Vojput vállalat a Gazdasági Bíróságnál pert indított a szabadkai önkormányzat ellen, amiért még nem fizette ki a múlt év novemberéből származó „közel 36 millió dináros tartozását“, amit a cikk szerint a „Vojput“ a földes utak rendezésén végzett munkálatok elvégzéséért követel az önkormányzattól. A nyilvánosság objektív és valós tájékoztatása érdekében ismertetnénk egy sor olyan fontos tényt, melyekről a cikkben nem tettek említést.

 8609_1.jpg

A lebonyolított nyilvános közbeszerzési eljárás lebonyolítása után Szabadka Város Önkormányzata és a Vojput vállalat 2014. október 28-án szerződést kötöttek a szabadkai önkormányzat területén található földes utak rendezésére és javítására. A munkálatok értéke a szerződés szerint 88.650.000 dinár volt.

A Vojput 2014. december 11-én nyújtotta be az önkormányzathoz az I. ideiglenes helyzetjelentést, amely 27.818.000 dinárról szólt, és melyet a kivitelező nevében a Vojput vállalat felelős vezetője és a felügyeleti szerv írtak alá. Ezt az I. ideiglenes jelentést a beruházó nevében a polgármesternek is alá kellett volna írnia, de azt nem tette meg, mert a munkálatokra számos észrevétel történt azoknak a helyi közösségeknek a részéről, melyek területén az említett munkákat végezték, és amelyek elsősorban az elvégzett munka minőségére és a prioritást képező útvonalakra vonatkoztak.

A közigazgatási hivatalban, a polgármester kezdeményezésére egy háromtagú munkacsoport alakult azzal a feladattal, hogy  felmérje a tényállást az elvégzett munkákkal kapcsolatban. A munkacsoport megállapította, hogy a kivitelező elvégezte a terepkiegyenlítést, hogy helyenként az utakat felszórták különféle vegyes anyagokkal, és hogy az I. ideiglenes jelentésből nem tűnik ki, hogy milyen munkálatok lettek elvégezve. Ezután javasolta a polgármesternek, hogy a felügyelő szervtől kérjék el az építési naplóba bejegyzett elszámolásokat, hogy abból megállapíthassák az elvégzett munkálatok mértékét.

A kért jelentést, melyet egyébként tartalmaznia kellett volna az I. ideiglenes beszámolónak is, a felügyeleti szerv 2014. december 24-én juttatta el az önkormányzathoz. A mellékelt okmányokba történt betekintéssel a közigazgatási hivatal megbízottja megállapította, hogy az építési naplóba bejegyzett állapotok nem felelnek meg a ténylegesen elvégzett munkáknak.

Miután megállapították a hiányosságot, a polgármester igazságügyi szakértőt fogadott az elvégzett munkálatok minőségének kivizsgálására, aki 2015. január 21-én jelentést tett a vizsgálatról, amelyben többek között megállapította és igazolta a már észlelt eltérést az építési naplóban bejegyzett munkálatok és a helyszínen tapasztalt állapot között.

A helyi önkormányzat képviselői hétfőn 2015. február 9-én tárgyaltak a kivitelező cég és a felügyeleti szerv képviselőivel, és a találkozó során elhangzott, hogy Szabadka Város kész kifizetni azokat a munkákat, melyeket megfelelő minőségben végeztek el, mint például a Rade Končar utcában, Bajmokon, a többi munkát illetően pedig először vizsgálják meg a földes utakra szórt anyagok minőségét, melyek nem azonosak azokkal az anyagokkal, melyeket a szerződésben meghatároztak.

Szabadka Város a polgárok érdekében folytatja a földes utak rendezési tervének végrehajtását. A per kimenetelétől függetlenül a helyi önkormányzat továbbra is együtt kíván működni a Vojput vállalattal, de csak azzal a feltétellel, ha szigorúan tiszteletben tartják a szerződésben vállalt kötelezettségeket.
                                                                                              Polgármesteri Kabinet

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop