Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Aláírták a közvállalatokra és kommunális közvállalatokra vonatkozó ágazati kollektív szerződést

2015.01.30.

Maglai Jenő, Szabadkai polgármestere és Momčilo Petrović, a szabadkai városi Független Szakszervezetek Szövetsége lakás- és kommunálisügyi ágazati szakszervezetének elnöke ma a Városháza Zöld termében aláírták a város területén működő közvállalatokra és kommunális közvállalatokra érvényes ágazati kollektív szerződést. A kollektív szerződés szabályozza a Szabadka Város által alapított közvállalatokban és kommunális közvállalatokban a munkaviszonyból eredő jogokat, kötelezettségeket és felelősséget, valamint a kollektív szerződés aláírói közötti viszonyokat – a hatályos törvényekkel és más jogszabályokkal összhangban.

8583_1.jpg

A kollektív szerződést a Szabadka Város által alapított közvállalatok és kommunális közvállalatok minden dolgozója nevében írta alá az a dolgozók reprezentatív szakszervezetének a képviselője illetve az alapító.

Maglai Jenő polgármestera szerződés aláírását követő sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy az ágazati kollektív szerződés a helyi önkormányzat és areprezentatív szakszervezet közötti kompromisszum eredménye, a tárgyalásokat pedig jóakarat és őszinte szándék vezérelte, hogy a szerződés létrejőjjön, a szakszervezeti tárgyalócsoport mértékletes volt követeléseiben a jogok tekintetében, az önkormányzat pedig korrekt volt a foglalkoztatottak jogainak a biztosítása tekintetében.

Annak a reményének adott hangot, hogy nem lesz gond az ágazati kollektív szerződés teljesítésével kapcsolatban, majd hozzátette, hogy a közvállalatok és kommunális közvállalatok vezetőinek is korrektnek kell lenniük és kompromisszumot kell találniuk a szakszervezetek képviselőivel a vállalati kollektív szerződések megkötéséhez.

- Ez azt jelzi, hogy az önkormányzat korrekt viszonyt kíván kiépíteni a foglalkoztatottakkal. Arra számítok, hogy a közvállalatokban és a kommunális közvállalazokban dolgozók is lelkiismeretesen és felelősségteljesen végzik majd a munkájukat, hogy a vállalatukat a magukénak érzuk, s hogy arra törekszenek: vállalatuk minél sikeresebb legyen, hiszen ettől függ a jövőjük és a megélhetésük. Ha minden dolgozó, vagy legalább többségük ekképpen gondolkodik, jobb lesz városunkban a helyzet, és színvonalasabbak az általuk nyújtott szolgáltatások - hangsúlyozta Maglai Jenő polgármester.

Momčilo Petrović úgy értékelte, hogy az ágazati kolléektív szerződés megkoronázza a tárgyalási folyamatot, amellyel egyik fél sem lehet maradéktalanul elégedett, de jelen körülmények között ez volt az elérhető legtöbb mind a város, mind pedig a lakás- és kommunális szférában dolgozók szempontjából.  

- Az ágazati kollektív szerződés végrehajtható, hiszen szabályozza a közvállalatokban és a kommunális közvállalatokban dolgozókat érintő legfontosabb kérdéseket. A helyi önkormányzat képviselőivel folytatott tárgyalások nem lépték át a realitások keretét, az alapító pedig nem kívánt olyan rendelkezéseket elfogadni, amelyeket később nem lehetett volna tiszteletben tartani - hangsúlyozta Momčilo Petrović, amj kiemelte, hogy a szerződés hatályba lépésétől számított hat hónapon belül megkezdik a tárgyalásokat a munkáltatókkal a vállalati kollektív szerződések aláírásáról.

8583_2.jpg

A szerződés aláírásakor jelen voltak az önkormányzat és a reprezentatív szakszervezet tárgyalócsoportjának a képviselői valamint Milan Popović, Szabadka Város Független Szekszervezetei Szövetségének elnöke.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop