Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A taxisok elfogadták számos gondjuk megoldásának ütemtervét

2015.01.28.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Tomislav Veljković alpolgármester ma megbeszélést folytatott a szabadkai Taxi Egyesületek Szövetségének (TESZ) a képviselőivel. A találkozóra a taxisok tiltakozó felvonulását követően került sor, amikor a taxisok a tevékenységüket nehezítő gondokra hívták fel a figyelmet. A háromtagú küldöttség, amelyet a TESZ elnöke, Stevo  Šimić vezetett, elfogadta a gondok megoldására javasolt ütemtervet, s erről tájékoztatják a TESZ tagjait is.

8570_1.jpg

A Városháza Zöld termében tartott összejövetelen megállapodtak abban, hogy – mivel szorosan összefüggő kérdésekről van szó – a már majdnem kész rendeletet a taxis személyszállításról és a szabadkai városi és peremvárosi utasszállításról szóló rendeletet együttesen tárgyalják meg és fogadják el a tanácsnokok legkésőbb március 15-ig.

Április közepéig meghozzák a taxis szolgáltatások rendezésének ötéves programját, amely meghatározza a szolgáltatás optimális kereteit, míg a taxis drosztok elosztásával, használatával kapcsolatos kérdéseket külön rendeletben szabályozzák a taxiállomások területi elosztásáról szóló tervvel összhangban.

A beszélgetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a taxizással kapcsolatos minden rendeletet előzetesen egyeztessenek a Taxi Egyesületek Szövetségének reprezentatív képviselőivel, hogy februártól megkezdik a forgalomszabályozással, az ún. zöld hullámmal, a térfigyelő kamerákkal és a villogó zöld fénnyel kapcsolatos gondok rendezését, áprilistól pedig foglalkoznak az illojális konkurenciával, illegális taxiállomásokkal, a minimális munkadíjakkal és egyéb, a taxisok életét megnehezítő gondokkal.   

A megbeszélésen megállapították, hogy a taxi személyszállításról és a szabadkai városi és peremvárosi utasszállításról szóló rendeletek elfogadásával és a taxi szolgáltatás optimális megszervezéséről szóló program meghozatalával, a kommunális rendőrök számának a jelentős megnövelésével és a kommunális-, energetikai és közlekedési titkárság megalapításával, amelyben két közlekedési mérnök dolgozik majd, a városban tapasztalható közlekedési gondokat elkezdik végre módszeresen megoldani.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop