Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megnyílt a városközpont rendezésére készült pályamunkák kiállítása

2015.01.12.

A szabadkai Szabadegyetem előcsarnokában megnyílt az a kiállítás, amelyen két építészeti pályázatra beérkezett munkákat mutatnak be. Az egyik pályázatot a Köztársaság tér, a Szabadság tér és a Korzó rendezésére, a másikat pedig a városközpont üzleti és lakótömbjének építésére és rendezésére írták ki. Mindkét pályázatot Szabadka Város Építési Igazgatósága írta ki, a lebonyolítást pedig az átláthatóság és a szakma képviselete érdekében a Szerb Mérnöki Kamarára bízták.

8516_1.jpg

A megnyitóünnepségen Maglai Jenő, Szabadka Város polgármestere, DragoslavŠumarac, a Szerb Mérnöki Kamara közgyűlésének elnöke és Csipa József, a zsűri elnöke mondott beszédet.

Maglai Jenő polgármester a kiállítás megnyitásakor kiemelte, hogy a pályázatok ismételten bizonyítják, hogy Szabadka a fontos döntések meghozatalában az átláthatóságra és a szakmaiságra törekszik.

- Szabadka központjának rendezése már több mint két évtizede okoz gondot. Most lassan abba a fázisba jutunk, amikor a kiállított pályamunkákat figyelembe veszik, a Városrendezési Intézet pedig kötelezettséget vállal a terv- és műszaki dokumentáció kidolgozására.Szabadka gazdag történelmű város, amely megérdemli, hogy szép, rendezett központja legyen.Remélem, hogy 2016-ban hozzálátunk Szabadka központjának a rendezéséhez, ami hozzájárul majd ahhoz, hogy városunk még szebb és rendezettebb legyen – hangsúlyozta Maglai Jenő.

8516_2.jpg

Csipa József elmondta, hogy a szabadkai központi terek és utca rendezésére kiírt pályázatra 19 munkát nyújtottak be, amelyek eleget tesznek a pályázati kiírásnak, hat pályamunkát díjaztak és vásároltak meg, az első díjat pedig az a munka érdemelte ki, amely fenntartható és reális pénzügyi alapokra épülve meg is valósítható.

A szabadkai városközponti üzleti és lakótömb építésére és rendezésére kiírt pályázatra 11 munka érkezett, amelyek úgyszintén eleget tesznek a pályázati kiírásnak, első díjjal pedig azt a munkát jutalmazták, amely a legjobban megőrizte Szabadka építészeti örökségét, és azt beágyazta abba, amilyennek egy korszerű városközpontnak lennie kellene.

Az adott területek városrendezési és műszaki dokumentációjának a kidolgozásához alapul szolgáló legjobb munkák alkotóinak átadták adíjakat. A kiállítás január 18-ig látogatható.

8516_3.jpg


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop