Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Száz röplabda a szabadkai általános iskolásoknak

2015.01.11.

A sétaerdei Sportcsarnokban ma este a szabadkai általános iskolák 100 röplabdát kaptak ajándékba. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Aleksandar Boričić, a Szerb Röplabda Szövetség elnöke, Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja. Maglai Jenő polgármesternek a labdákat Katarina Lazović, a szerb leány és David Mehić, a fiú serdülő röplabda válogatott kapitánya, valamint Mester Gyula neves válogatott röplabdázó, a 2000. évi sidney-i olimpia aranyérmese, a szabadkai Spartacus NRK elnöke nyújtotta át. A Szerb Röplabda Szövetség és a Vip mobile cég, a SZRSZ fővédnöke a társadalmi felelősségvállalás jegyében a szerb Ifjúsági és Sportminisztérium támogatásával és jóváhagyásával vesz részt a Holnap röplabdája – a győzelem labdái elnevezésű projektben.

8514_1.jpg

Aleksandar Boričić újságíróknak elmondta, hogy Szabadka nem véletlenül volt egyidejűleg két nemzetközi verseny, a férfiak C és a nők B selejtező-csoportja versenyeinek a házigazdája, amelyeken mindkét szerb válogatott kivívta a részvételi jogot az idei törökországi illetve bulgáriai Európa-bajnokságon.

- A Szerb Röplabda Szövetség kiválóan együttműködik Szabadkával és a város sportegyesületeivel, a támogatást és a torna szervezését pedig úgy szeretnék meghálálni, hogy 100 röplabdát adományozunk a szabadkai gyermekeknek. Szabadka az európai röplabda-térképen Szerbia részéről olyan városként van megjelölve, amelyben európai szintű röplabda-versenyeket rendeznek – mondta Boričić.

Maglai Jenő köszönetet mondott a röplabdákért, majd kiemelte, hogy az ilyen nemzetközi versenyek szervezése több szempontból is fontos a város számára.

- Ez már a második világverseny, amelyet a Szerb Röplabda Szövetséggel együttműködve szervezünk. Városunkban népszerű a röplabda és épp ezért fontos a jó együttműködés az országos röplabda szövetséggel, mivel az ilyen rangos sportesemények tovább népszerűsítik a röplabdát a fiatalok körében. A röplabda népszerűsítése szempontjából fontos a Szerb Röplabda Szövetség támogatása és adománya, a 100 röplabda, amelyeket a szabadkai általános iskolák kapnak. A nemzetközi versenyek szervezése fontos a vendégek számának a növelése szempontjából. Ezekben a napokban megteltek a szállodáink, ami a város népszerűsítése mellett bizonyos bevételt is jelent – mondta Maglai Jenő.

Vjekoslav Ostrogonac szerint eredményes Szabadka Város és a SZRSZ együttműködése, amit az is bizonyít, hogy rangos európai röplabda-versenyek helyszíne Szabadka.

- A Szerb Röplabda Szövetség hálája jeléül 100 röplabdát adományozott, amelyeket átadunk az általános iskoláknak, azoknak, amelyek nagy figyelmet fordítanak a sportra és lehetővé teszik, hogy a fiatal sportolók használhassák tornatermeiket - mondta Ostrogonac.

A serdülő fiú válogatott története során hatodszor vesz részt az Európa-bajnokságon. A szerb korosztályos válogatott a szabadkai C csoport selejtezőjében a második helyet foglalta el (Csehország, Szerbia, Ukrajna, Svédország), a részvétel jogát pedig a három legjobb második helyezett csapat egyikeként szerezte meg. A 2015. évi serdülő Európa-bajnokságot április 4-e és 12-e között rendezik meg a török Sakaryában és Kocaeliben.

A szerb leányválogatott a B csoport (Szerbia, Ukrajna, Svájc, Franciaország) szabadkai selejtezőjéből játszmaveszteség nélkül jutott a 2015. évi XI. Európa-bajnokságra, amelyet március 28-a és április 5-e között rendeznek meg a bulgáriai Plovdivban és Samokovban.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop