Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 27. ülését

2014.12.30.

A Városháza Dísztermében megtartották a Városi Képviselő-testület 27. ülését, amelyen megvitatták mind a 30 napirendi pontot. A tanácsnokok, többek között, elfogadták a Szabadka Város 2015. évi költségvetésről szóló rendeletet, Határozatban hagyták jóvá a Szabadkai Távfűtőművek Kommunális Közvállalat hő-díjszabásáról szóló döntést, és záró határozatban fogadták el Szabadka Város 2015. és 2018. közötti sportfejlesztési programját.

8508_1.jpg

Szabadka Város költségvetéséről szóló rendeletet a testület szótöbbséggel fogadta el. A költségvetés tervezett kerete 5,499 milliárd dinár, ha pedig ebből kivonják azt az 500 millió dinárt, amennyit a II. gerinccsatorna kiépítésére irányoztak elő, akkor a város költségvetése 4,99 milliárd dinárt tesz ki, ami 230 millió dinárral kevesebb, mint a 2014. évi módosított költségvetés. Maglai Jenő, Szabadka polgármestere szerint ez egy reális és takarékos költségvetés.

Szabadka Város Képviselő-testületének rendelete alapján 2015. január elsejével kezdik alkalmazni a Szabadkai Távfűtőművek KKV új tarifarendszere alapján kidolgozott új árjegyzéket. Eszerint összevonják a hőenergia állandó és változó költségeit, s a hőenergia kilowattórája a polgárok számára 8,10 dinárba, a közületi fogyasztók számára pedig 10,12 dinárba fog kerülni.

Szabadka Város 2015. és 2018. közötti sportfejlesztési programja és a megvalósítását szolgáló akcióterv összhangban áll a szerbiai nemzeti sportfejlesztési stratégia tervezetével valamint a sportról szóló törvénnyel, amelyek előírják, hogy a minden polgár, sportoló, sportszövetség és –egyesület számára fontos terület tervezésébe és fejlesztésébe be kell vonni az önkormányzatokat is. Ugyanakkor tiszteletben tartották azt az elvet is, miszerint a sport kiemelt fontosságú tevékenység, amelynek eleget kell tennie társadalmi küldetésének, vagyis a versenysport mellett fontos nevelési, egészségügyi, kulturális, szociális és egyéb szerepet tölt be.

Szabadka Város sportfejlesztési programjának a célja, hogy az eddigi tapasztalatok, a sport helyzetével kapcsolatos elemzések, a feltárt gondok és szükségletek tükrében meghatározza a fejlesztés irányait és a teendőket. Ennek a tevékenységnek összességében hozzá kell járulnia a sport egészének a fejlődéséhez, mégpedig olyan rendszerbeli, stratégiai és szervezeti megoldásokkal, amelyek egyértelműen a sport minden területén fellelhető gondok megoldását szolgálják.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop