Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Átnyújtották az elismeréseket a legjobb szabadkai sportolóknak

2014.12.22.

Szabadka Város, a Szabadkai Sportszövetség és a Subotičke novine szervezésében az idén is megválasztották az év sportolóit. A legjobb szabadkai sportolóknak és egyesületeknek ma este nyújtották át a serlegeket és az elismeréseket a Városháza Dísztermében.

8489_1.jpg

A kilenctagú szűri, Vjekoslav Ostrogonac elnök, dr. Ladóczki Gyula, Tóth Róbert, Mester Gyula, Kikić Atilla, Sreten Damjanović, Danijela Pinter, Tóth Tibor és Nikola Stantić a sportegyesületek által benyújtott adatlapok alapján választotta meg a 2014. év legjobb sportolóit a pionírok, a serdülők, a felnőttek és a sportegyesületek mezőnyében. Több különdíjat és jubileumi elismerést is átnyújtottak.

Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja az év sportolója megválasztásának szervezői nevében gratulált a sportolóknak az elért eredményekhez, és sok sikert kívánt nekik az elkövetkező versenyeken. Kiemelte, hogy Szabadka Város lehetőségeihez mérten továbbra is támogatja városunk fiatal sportolóit, hogy minél jobb eredményeket érjenek el mind a hazai, mind pedig a külföldi megmérettetéseken.

Szabadka legjobb felnőtt sportolója Martin Mačković evezős lett, aki első felnőtt világversenyén a 23 évesek mezőnyében a harmadik helyet szerezte meg a varesei világbajnokságon.

A legjobb egyesület a Spartacus Súlyemelő Klub lett.  A Spartacus súlyemelői megszerezték Szerbia felnőtt csapatbajnoki címét, bajnokok lettek a 23 éves felnőttek, az ifjúságiak és a középiskolások mezőnyében, az általános iskolások pedig a második helyen végeztek, emellett pedig Vajdaságban ezekben a csapatversenyekben nem találtak legyőzőre. 2014-ben 16. felnőtt országos csapatbajnoki címüket szerezték meg, s ez volt a 10. egymást követő bajnoki címük.

Az ifjúsági versenyzők közül Kajdocsi Tamás lett az év sportolója, aki Vajdaság és Szerbia bajnoka lett az ifjúságiak és a fiatalabb felnőttek mezőnyében és megnyerte mind a két kupaversenyt.  Szerb válogatottként az ifjúsági Európa-bajnokságon két bronzérmet szerzett, a 17 évesek Európa-bajnokságán egy második és két harmadik helyezést ért el, és ugyancsak ezüstérmet szerzett az Ifjúsági Olimpiai Játékokon. Emellett tagja volt annak a csapatnak, amely első helyezést ért el Szerbia csapatbajnokságán.

8489_3.jpg

A pionírok mezőnyében Boja Krisztina, a palicsi Vitorlás Klub tagja lett az év sportolója. Krisztina korosztályának legjobbja volt Vajdaságban és Szerbiában, és megnyerte a Vajdasági illetve a Szerbia Kupát is. Legjelentősebb eredménye mégis a megszerzett bronzérem volt a 12 éves kislányok Balkán-bajnokságán.

Az év sportolója megválasztásának szervezői folytatták az együttműködést a szerbiai Sportújságírók Szövetségének észak-bácskai szakosztályával is. Ez a szövetség külön sportszerűségi díjat ítél oda illetve megválasztja az év humánus megmozdulását is. Az újságíró szakosztály az Enpi Karate Klubot jutalmazta. Az Enpi karatézói bekapcsolódtak az árvíz sújtotta szerbiai lakosok megsegítésébe és részt vettek a Bátor szív elnevezésű mezmozdulásba, melynek során segélyt gyűjtöttek a boszniai Szerb Köztársaság veszélyeztetett lakosai számára. Az Iskončići Kórussal humanitárius koncertet is rendeztek, hogy pénzt gyűjtsenek a belgrádi Japán Karate Klub fiatal karatézója számára.

A palicsi Vitorlás Klubban kifejtett húszéves munkásságáért elismerésben részesítették Boja Istvánt, aki két évtizeden keresztül volontőr edzőként működött a klubban és teszi ezt még ma is.  A sportban – súlyemelésben - eltöltött ötven évért Lajčo Zelić részesült elismerésben, aki a sport iránti szeretetét versenyzőként, majd pedig nemzeti és nemzetközi bíróként juttatta kifejezésre.

Külön elismerésben részesült Davor Štefanek, birkózó világbajnok valamint Nikola Kalinić, aki a szerb kosárlabda-válogatott tagjaként ezüstérmet szerzett a spanyolországi vb-n. Elismerésben részesült még Alen Kujundžić, teke világbajnok, a Spartacus Férfi Kosárlabda Klub, miután sikerült visszajutnia az I. ligába, a Spartacus Judo Klub a fiatalokkal folytatott munkájáért valamint az Enpi Karate Klub. Ugyancsak elismerésben részesült a szabadkai Rokkantak Sport- és Rekreációs Egyesülete, valamint ennek az egyesületnek három sportolója, Veselin Uzelac, Aleksandar Žepinić és Mladen Pajović. Három veterán atléta ugyancsak elismerést kapott, mégpedig Kasziba Szilveszter, Mara Radulović és Radovan Radulović.

A pionírok plakettjeit és a serlegeket Sreten Damjanović, a Spartacus Birkózó Klub edzője, szövetségi kapitány, a legjobb fiataloknak Vlada Tomić, a Subotičke novine igazgatója, a legjobb felnőtt sportolóknak pedig Vjekoslav Ostrogonac nyújtotta át az elismeréseket. A jubileumi plaketteket Mester Gyula, a Spartacus Sportegyesület elnöke, a különdíjakat pedig Ilija Maravić, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke adta át.

8489_2.jpg

A legjobb felnőtt sportoló, Martin Mačković és a legjobb sportegyesület, a Spartacus Súlyemelő Klub Maglai Jenő szabadkai polgármestertől vehette át a vándorserleget.

Ez a rendezvény is azt bizonyítja, hogy Szabadkán továbbra is léteznek kiváló sportolók és egyesületek, s hogy az ország sportéletében még mindig jelentős helyet foglal el a város, emelte ki beszédében Maglai Jenő polgármester, majd hozzátette, hogy a nehéz 2014-es esztendő ellenére is kiváló sporteredmények születtek.

- Az Olimpiai játékokon, a világ- és Európa-bajnokságokon valamint az országos bajnokságokon megszerzett érmek arra kötelezik a sportolókat, a sportklubokat és a sportmunkásokat, valamint az önkormányzatot is, hogy a jövőben külön figyelmet fordítsanak a sportra. A következő év kihívása, hogy megpróbáljunk még jobb eredményeket elérni, s ha nagyobb derűlátással tekintünk arra, hogy milyen színvonalas sportolóink vannak, hiszem, hogy az eredmények sem maradnak el – hangsúlyozta Maglai Jenő.

Az év sportolója megválasztását még 1961-ben kezdeményezte a Subotičke novine sportszerkesztősége, az akcióba pedig gyorsan bekapcsolódott a Szabadkai Sportszövetség és Szabadka Városa is. 1961-ben Speár Miklóst, Európa egyik legtehetségesebb és az akkori Jugoszlávia legjobb teniszezőjét választották az év sportolójává. Az idők során bővült a díjazottak köre. 1969 óta választják meg a legjobb egyesületet, 1970-től a legjobb fiatal versenyzőt, 1976-tól a legjobb pionírt, és bevezették a jubileumi különdíjakat és jutalmazzák a kimagasló eredményeket és a kiemelkedő sportmunkásokat is.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop