Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Értékes adomány a szabadkai rendőrség számára

2014.12.19.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Tomislav Veljković alpolgármester ellátogatott a Szabadkai Rendőr-igazgatóságra, ahol Borivoj Mucalj rendőrparancsnokkal megtekintették az ellenőrző központot, amelyben a 9 városi helyszínen felszerelt 14 biztonsági kamera munkáját figyelik.

8486_1.jpg

A helyi önkormányzat a közlekedési szabálysértésekért kirótt büntetésekből négymillió dinárt különített el a szabadkai Rendőr-igazgatóság felszerelésére – 2,5 millió dinárért három Fiat Punto gépkocsit, másfél millió dinárért pedig golyóálló mellényeket és műszaki felszerelést vásároltak, mondta Maglai Jenő polgármester, majd hozzátette: mától megkezdi munkáját a közlekedés- és térmegfigyelő kamerák új rendszere.

- Ma helyezzük működésbe ezt a rendszert. Sok ígérgetés és több év után Szabadka Város területén 14 térmegfigyelő kamerát helyeztek el. Arra kérem polgártársaimat, hogy a jövőben nagyobb figyelemmel közlekedjenek és tartsák tiszteletben a közlekedési szabályokat, mert a térfigyelő kamerák felveszik és dokumentálják a közlekedési szabálysértéseket, ami után az elkövetők lakcímükre kapják meg a pénzbírságról szóló határozatot – hangsúlyozta Maglai Jenő, majd elmondta, hogy a rendszer próbaüzemeltetése során a Pátria Szállónál levő útkereszteződésben naponta mintegy 200 jármű hajtott át a tiloson.

Kiemelte, hogy a térfigyelő kamerák felszerelésének nem az a célja, hogy pénzt keressenek, és ebből töltsék a költségvetést, hanem magasabb szintre emelni a biztonságot. Maglai Jenő hozzátette, hogy a jövő évi költségvetés javaslatában 11 millió dinár szerepel a rendszer bővítésére, illetve újabb térfigyelő kamerák felszerelésére.

8486_2.jpg

Borivoj Mucalj úgy vélte, hogy ez jó példa a helyi önkormányzat és a rendőrség együttműködésére, s hogy a járművek, a golyóálló mellények és a video-felügyelet biztosítja a rendőrség gyorsabb, jobb és hatékonyabb működését. A kapott felszerelés hozzásegíti a rendőrséget ahhoz, hogy hatékonyabban tevékenykedjen a polgárok biztonsága érdekében, legyen szó a közlekedésbiztonságról vagy bűncselekményekről illetve a közrend megzavarásáról.

A rendőrfőnök elmondta, hogy az ellenőrző központ a Szabadkai Rendőr-igazgatóság ügyeletén kapott helyet, s hogy a térfigyelő kamerák próbaüzeme során nagyszámú közlekedési szabálysértést jegyeztek fel.

- Az új felszerelés segítségével észlelhetjük azokat a személyeket illetve járműveket, akik, illetve amelyek érdekesek számunkra a biztonság szempontjából, akik kapcsolatba hozhatók a közrend megzavarásával illetve a különböző bűncselekményekkel. Ez a szolgálat műveleti részének a feladata, ahol elemzik majd az egy központba beérkező adatokat – emelte ki Borivoj Mucalj.

8486_3.jpgРеферендум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop