Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Szabadság téren Dejan Cukićtyal és a Vegas Showbanddel köszöntik az újévet

2014.12.18.

Szabadka Város idén is megajándékozza a szabadkaiakat és a vendégeket a Szabadság téri újévvárással, és ezúttal sem marad el a Szabadkai Filharmónia hagyományos újévi hangversenye a Városházán. A 2015. év köszöntésére szervezett program a város központi terén szerdán, december 31-én 22 órakor kezdődik a magyarországi Vegas Showband fellépésével, majd 23 óra 30 perctől az ismert előadó, Dejan Cukić és a Spori ritam bend zenekar búcsúztatja az óévet. A Szabadkai Filharmónia újévi hangversenye a Városháza Dísztermében 2014. december 28-án 20 órakor kezdődik.

8484_1.jpg

Miroslav Jovančić, a Szabadkai Filharmónia elnöke a Városháza Média Központjában megtartott mai sajtótájékoztatón elmondta, hogy a hagyományos újévi koncert két szólistája Guzsvány Izabella és Alenka Ponjavić Vojnić lesz, vezényel Paskó Csaba és a hangversenyen Csikós Krisztina irányításával fellép a Pro Musica Kamarakórus is. Mint azt Jovančić elmondta, a népszerű komolyzenei melódiák mellett felcsendülnek majd Strauss, Brahms, Rossini és Puccini művei is.

Ágoston Pribilla Valéria, a polgármester művelődéssel megbízott tanácsadója kiemelte, hogy a Vegas Showband már több mint 10 éve Magyarországon a vezető partizenekara, amely az élő muzsikálást részesíti előnyben.

- A Vegas Showband nyolctagú. Műsoruk a múlt század 50-es, 60-as éveinek a zenéjéből, a pop, a rock és a beatzene keverékéből áll.  Szívesen játsszák a 70-es, 80-as évek népszerű slágereit, disco, soul, funky és latino stílusú számait, de a mai magyar és külföldi előadók népszerű számai is megtalálhatók a repertoárjukban.  

Amikor erre az együttesre esett a választásunk, abból indultunk ki, hogy ez a népszerű magyarországi együttes olyan zenét szolgáltat, amely minden korosztály körében, de különösen a fiatalok között népszerű, mondta Ágoston Pribilla Valéria, majd hozzátette, hogy az együttes lendületes, látványos fellépése hozzájárul majd az általános pozitív hangulathoz és a szilvesztereste oldott hangulatához.

Dejan Cukić elmondta, hogy a Spori titam benddel való együttes zenélést idén a Priča o ljubavi /Történetek a szerelemről/ című albuma tette emlékezetessé, hiszen karrierjük legnagyobb slágereit gyűjtötték egy csokorba. (A Spori ritam bend első lemezét még 1987-ben adta ki.)

- Szerencse és nagy öröm a számomra, hogy karrierem során valóban nagyszámú olyan dal maradt meg, amelyekből összeállhat egy ilyen oldott hangulatú koncert, amelyre az emberek szórakozni jönnek. A zenekarról és rólam is köztudott, hogy az emberek körében vidám, kedvező légkört tudunk teremteni. Ennek eredménye a jó hangulat, márpedig nekünk erre van szükségünk, függetlenül attól, hogy az újévet ünnepeljük, vagy búcsúztatjuk az óesztendőt.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere kiemelte, hogy éjfélkor tűzijátékkal köszöntik az újévet, amelyben első zeneszámként a Kék Duna keringő csendül majd fel. A Szabadság teret az előző évekhez hasonlóan ezúttal is biztonsági kordon veszi körül. A zárt területre tilos lesz üvegeket és pirotechnikai eszközöket bevinni.

Maglai Jenő polgármester meghívta a szabadkaiakat, hogy december 31-én jöjjenek el a Szabadság térre, majd hozzátette, hogy a főtéri újévvárásra a városi költségvetésből nem egészen egymillió dinárt fordítanak.  

A Szabadkai Filharmónia újévi hangversenyére a Városháza Dísztermében a belépőjegy 2.000 dinár. Erre a hangversenyre a jegyek árusítása kedden, december 23-án kezdődik.


kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>