Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Kedvező mezőgazdasági hitelek

2014.12.08.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Goran Vasić, Vajdaság AT Garancia Alapjának igazgatója ma szerződést írt alá az egymás közötti viszonyokról a hosszú lejáratú kölcsönök kamata egy részének társfinanszírozásáról. Pályázati kiírással ítélnek oda eszközöket új öntöző berendezések és jégvédelmi felszerelés vásárlására, és a Szabadka Város területéről származó utalványozók számára a kamat egy részét társfinanszírozással biztosítják a Garancia Alappal való együttműködés keretében.

8467_1.jpg

Szabadka az első önkormányzat az országban, amely a Mezőgazdasági, Vízgazdasági és Erdészeti Minisztérium jóváhagyásával elindította ezt a programot - emelte ki a szerződés aláírását követően Maglai Jenő polgármester, és hozzátette, hogy Szabadka 2014-ben az állami földek bérbeadásából befolyó pénzből 18,5 millió dinárt biztosít a hitelfelhasználók kamattámogatására.

- Ez a 18,5 millió dinár a mezőgazdasági termelők számára lehetővé teszi, hogy az ügyviteli bankoktól mintegy 200 millió dinár kölcsönt vegyenek fel.A hét vége felé kiírjuk a pályázatot a földművesek számára. Nagyobb számú termelő jelentkezésére számítunk, a kölcsönök összegét pedig várhatóan 20.000 és 50.000 euró közé korlátozzák. Jövőre is tervezünk bizonyos eszközöket, így a mezőgazdasági termelők összesen mintegy 300 millió dináros hitelt igényelhetnek új öntözőberendezések és jégvédelmi felszerelés vásárlására – hangsúlyozta Maglai Jenő.

Mivel Vajdaság AT Garancia Alapja hasonló feltételekkel támogatja a női vállalkozásokat, valamint a társas termelőket, akik nagy cégekkel szeretnének szerződést kötni, Maglai Jenő polgármester azt mondta, hogy reményei szerint a koalíció támogatja majd, hogy Szabadka Város a szabadkai kis- és közepes vállalatok fellendítése érdekében 2015 tavaszán a Garancia Alappal újabb szerződéseket írjon alá a női vállalkozások és a társas termelők támogatásáról.

Goran Vasić elmondta, hogy az öntöző berendezésekre és a jégvédelmi felszerelésre már az újévi ünnepek után jóváhagyják a pénzt. Arra számít, hogy Szabadka Város területén 50-60 új beruházás indul, a hitelek futamideje 5-7 év, a 7,5 százalékos kamat pedig Szabadka Város támogatásának köszönhetően 3 százalékra csökken.

- Ez jelenleg az országban a legkedvezőbb hitellehetőség ebben az ágazatban. Tíz első osztályú bankkal írtunk alá szerződést a hitelek folyósításáról, szándékunk pedig támogatni a jó gazdákat, akik rendszeresen törlesztik a felvett hiteleket. Amikor a földművesek éves szinten törlesztik az esedékes részleteket, a dokumentációt benyújtják Szabadka Város Közigazgatásának, amely azután megtéríti a kamat összegét – mondta Vasić.

Elmondta, hogy a Garancia Alap megállapodott a Tartományi Mezőgazdasági Titkársággal, hogy ha ezek az ügyletek bekerülnek a tartományi támogatási keretbe, amelyből visszatérítik a befektetés egy részét, akkor ezeket a kölcsönöket automatikusan figyelembe veszik ennél a kiegészítő lehetőségnél is.


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop