Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Kelebián megnyílt az Eprecske óvoda

2014.12.05.

Maglai Jenő, Szabadka Város polgármestere ma a kelebiai helyi közösség területén, a régi iskola felújított épületében megnyitotta a Naša radost Iskoláskor Előtti Intézmény legkorszerűbb és legfunkcionálisabb létesítményét, az Eprecske óvodát. A lepusztult iskolaépület felújítása egy szanálási-bontási tervvel összhangban történt, majd létrehoztak egy olyan funkcionális épületet, amely a hatályos követelményeknek és ajánlásoknak eleget téve három iskoláskor előtti korcsoportot tud fogadni. Erre Szabadka Város 10 millió dinárt biztosított.

8465_4.jpg

Miután Maglai Jenő polgármester kiemelte, hogy a városi költségvetés eszközeiből 28 év elteltével épült egy új óvoda a Naša radost Iskoláskor Előtti Intézmény számára, elmondta, hogy az Eprecske óvoda bizonyos értelemben elismerés Kelebia HK számára, amely kivételt képez, hiszen más területekhez képest nem csökken, hanem növekszik a népszaporulat.

- Kelebián többen születnek, mint halnak meg és a Város demográfiai helyzetében igazi fénypontot jelent. A helyi önkormányzat közel 10 millió dinárt fordított a már leírt és évtizedeken át pusztuló épület felújítására. A régi iskolaépület felújítása és az új óvoda arra ösztönzi Kelebia lakosait, hogy helyben maradjanak, és itt építsék a jövőjüket – hangsúlyozta Maglai Jenő, majd hozzátette, hogy reményei szerint – mivel túlságosan is nagyok az igények és az elvárások - a helyi önkormányzat jövőre is elkülönít bizonyos eszközöket a Naša radost IEI létesítményeinek a felújítására.

Blau Péter, a kelebiai HK Közgyűlésének elnök kiemelte, hogy a kitartás, az eltökéltség, hogy sorsunkat a magunk kezébe vegyük, s hogy ne várjunk másokra, hanem csakis önmagunkra és a közösségre támaszkodva érhetjük el, hogy egy-egy projekt sikerrel záruljon.

Jašo Šimić, a Naša radost IEI igazgatója többek között elmondta, hogy az Eprecske óvoda jelenleg 53 gyermeket fogad, s hogy Szabadka Város a Naša radost on keresztül további 350.000 dinárt különített el az óvoda felszerelésére, vagyis a didaktikai eszközök és a bútorok beszerzésére.

A régi kelebiai iskola Veljko Vlahović utcai épülete több mint 100 éves. Leromlott állaga miatt 1992-ben bezárták, a kelebiai gyermekeket pedig a közeli óvodákban helyezték el. Az épületen 2007-ben kisebb munkálatokat végeztek, szanálták a tetőt és a csatornákat, alaposabb munkálatok pedig 2012-ben kezdődtek. A felújított épület alapterülete 180 négyzetméter.

8465_5.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop