Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 26. ülését

2014.11.28.

A Városháza Dísztermében megtartották a Városi Képviselő-testület 26. ülését, amelyen megvitatták mind a 28 napirendi pontot. A tanácsnokok többek között rendelettel módosították és egészítették ki Szabadka Város 2014. évi költségvetésről szóló rendeletet, továbbá határozatot hoztak tíz közvállalat és kommunális közvállalat igazgatójának a kinevezéséről, elfogadták a rendeletet a távhőszolgáltatás feltételeiről és módjáról szóló rendelet módosításáról valamint a tarifális fogyasztóknak szolgáltatott távhő díjának elszámolására szolgáló tarifarendszer módosításáról.

8440_1.jpg

A tanácsnokok szótöbbséggel rendeletet hoztak a zónák és a közművekkel legjobban ellátott zóna kijelöléséről szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről valamint a Szabadka Város területére vonatkozó vagyonadó-kulcsokról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről. Ugyancsak elfogadták azt a rendeletet, amely lehetővé teszi a Szabadkai Rádió privatizálását a tőke értékesítésével nyílt ajánlat-begyűjtéssel, meghatározva a tehermentesítés modelljét a tartozások feltételes leírásával. Emellett határozatot hoztak a Szabadkai Rádió KV szerb, magyar és horvát nyelvű szerkesztősége megbízott fő- és felelős szerkesztőinek a kinevezéséről.

Szabadka Város költségvetésének második módosításával a 2014. évi keret 5,27 milliárd dinárt tesz ki, ami 452,24 millió dinárral, illetve 7,90 százalékkal kevesebb, mint amennyit a költségvetés első módosításával előirányoztak. A tervezett bevételek szerkezete a következő: a forrásbevételekből és átengedett illetve transzfer eszközökből, donációkból és költségvetési bevételekből 4,6 milliárd dinárt (az első módosításhoz képest 33,35 millió dinárral kevesebbet) terveznek, a nem pénzügyi vagyon értékesítéséből származó bevételt 287 millió dinárban (az első módosításhoz képest 207 millió dinárral kevesebbet) határoztak meg, adósságvállalás útján 132 millió dinárt (az első módosításhoz képest 211,9 millió dinárral kevesebbet) terveznek, az el nem költött és erre az évre áthozott eszközök összege pedig 258,7 millió dinár.

A költségek és kiadások terve szerint hat millió dinárt különítenek el Palics főtervének a revíziójára, 900.000 dinárt irányoztak elő a hajdújárási vízvezeték egy része megépítésének tervdokumentációjára, valamint 4,5 millió dinárt a Palics Park Kft. szükségleteire, a palicsi természetvédelmi terület fenntartási költségeire.  A Szabadkai Egészségházak számára 2,5 millió dinárból három egészségügyi jármű beszerzését irányozták elő.

A Képviselő-testület határozatot hozott tíz közvállalat és kommunális közvállalat igazgatójának a kinevezéséről négyéves megbízatási időre.A Köztisztasági és Parkosítási KKV igazgatójává Slobodan Miloševet, a Parking KKV élére Milorad Slijepčevićet, a Subotica-trans igazgatójává Aleksandar Aleksićet, a Szabadkai Ipari és Technológiai Parkok KKV igazgatójává Ivan Saveljićet, a Stadion KKV igazgatójává Tóth Róbertet, a szabadkai Városépítési Igazgatóság KV igazgatójává Blau Pétert, a Vízművek és Csatornázási KKV igazgatójává Tóth Godó Valériát, a Szabadkai Piacok KKV igazgatójává Ilinka Vukoját, a Temetkezési KKV igazgatójává Vesna Prćićet, a Szabadkai Rádió KV igazgatójává pedig Ljubiša Stepanovićot nevezték ki.

A tanácsnokok határozatot hoztak a Kéményseprő KKV valamint a Palics-Ludas KV igazgatójának a kinevezésére vonatkozó javaslat elutasításáról, Maglai Jenő polgármester javaslatára pedig levették a napirendről a Szabadkai Gázművek KKV és a Szabadkai Távfűtőművek KKV igazgatójának a kinevezésére vonatkozó javaslatot.

Elfogadták a rendeletet a távhőszolgáltatás feltételeiről és módjáról szóló rendelet módosításáról valamint a tarifális fogyasztóknak szolgáltatott távhő díjának elszámolására szolgáló tarifarendszer módosításáról, amelyek alapján a távhőszolgáltatásban bejelentett változásokat 2015. január 1-jével és nem 2014. december elsejével alkalmazzák.

A tanácsnokok határozatot hoztak Szabadka Város mezőgazdasági földterületei védelme, rendezése és használata programjának módosításáról,Rendeletet fogadtak el a XI – Sétaerdő övezet egy része általános szabályozási tervének a meghozataláról, továbbáa testület rendeletet fogadott el Kertváros HK egy része (a Banija, Körös, Partizán bázisok és Aleksa Šantić utcák által határolt terület 2, 3 és 6. blokkjára vonatkozó rész) részletes szabályozási terv módosításának a kidolgozásáról is. Ugyancsak rendeletet hoztak részletes szabályozási terv kidolgozásáról a kutya- és macska menhely építéséhez a 11.5-ös blokkban a Gányó sortól (IX. új utcától) északnyugatra.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop