Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A peremvárosi településeken élő nők informatikai képzése

2014.11.27.

Szabadka Város Helyi Gazdaságfejlesztési Irodája és a Rurális Képzési Központ a Tartományi Nemi Egyenjogúsági Hivatallal együtt eredményesen fejezte be a Nyújtsuk egyenlő esélyt Szabadka Város peremvárosi településein élő nők informatikai képzésére elnevezésű projektet.

 8438_1.jpg

A Városháza Média Központjában ma ebből az alkalomból ünnepélyesen átnyújtották 15 bajmoki hölgynek az oklevelet arról, hogy október és november folyamán befejezték a számítógép-, az internet és a közösségi hálózatok alapfokú használatával kapcsolatos magyar nyelvű tanfolyamot. A tanfolyam befejezéséről szóló okleveleket Blaško Stantić, a Városi Tanács oktatásért felelős tagja nyújtotta át.

Blaško Stantić az oklevelek átnyújtásakor elmondta, hogy a projekt célja a peremvárosi területeken élő nők számítógépes és informatikai képzése. Ez hozzájárul gazdasági megerősödésükhöz valamint a családi mezőgazdasági gazdaságok erősödéséhez is, amelyekben dolgoznak.

Marica Stantić, a Rurális Képzési Központ képviselője elmondta, hogy a tanfolyamot a bajmoki Vuk Karadžić Általános Iskola informatikai szaktermében tartották, az előadók pedig az informatikai technológiák szakemberei voltak.

- A képzés gyakorlati oktatásból állt, melynek során elsajátították a számítógép alapfokú használatához szükséges ismereteket (Windows, Word, Internet, közösségi hálók). A képzés a tervek szerint, gondok nélkül folyt. A résztvevők képzéséhez kézikönyveket és munkafüzeteket nyomtattak az alapfokú számítógépes ismeretekről – mondta Marica Stantić.

A projekt teljes költségvetése 60.000 dinárt tett ki.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop