Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Felújították a csantavéri egészségházat

2014.11.26.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke és dr. Mila Dujmić Bogdanović, a Szabadkai Egészségházak igazgatója munkatársakkal Csantavéren megtekintették a felújított egészségházat. A József Attila utca 31-es szám alatti épület felújítására szeptember és október folyamán összesen 4.680.000 dinárt fordítottak a Város költségvetéséből.

8436_1.jpg

Szabadka Város folytatja a befektetéseket az egészségügyi létesítmények felújításába és felszerelésébe, mondta Maglai Jenő polgármester, majd hozzátette, hogy a csantavéri Egészségház felújítása lényegesen javítja Csantavér, Dusanovó és Visnyevác lakosságának egészségvédelmét.

- Az épületen szanálták a ferde tetőt, kicserélték a lapos tető nedvességszigetelését és a külső falak hőszigetelést kaptak. Az épületet kívül-belül bemeszelték, lelakkozták a bútorzatot és szanálták a beton csatornákat. Jövőre folytatjuk az egészségházak felújítását. A következő év nagy kihívása lesz négy mentőautó beszerzése, de remélem, hogy a költségvetésben erre a célra el tudjuk különíteni a szükséges eszközöket – hangsúlyozta Maglai Jenő.

Mila Dujmić Bogdanović emlékeztetett rá, hogy a Szabadkai Egészségházakhoz 28 létesítmény tartozik, közülük 15 a város területén, 13 pedig a peremvárosi településeket található. A tavaly felújított bajmoki és a csantavéri egészségház egészségügyi állomásnak számít, mivel több, mint 7.000 lakost látnak el.

Elmagyarázta, hogy az egészségügyi állomás a rendelőtől abban különbözik, hogy huszonnégy órás munkaidővel áll a betegek rendelkezésére. Kiemelte, hogy a csantavéri egészségügyi állomás most már példaként szolgálhat arra, hogy milyenek is kellene, hogy legyenek a Szabadkai Egészségházakhoz tartozó rendelők.

- A csantavéri egészségügyi állomás felújítása még nem fejeződött be.  Jövőre tervezzük az épület akadálymentesítését, megfelelő eresz építését az egészségügyi jármű számára, továbbá kiaszfaltozni az udvarban a bevezető utat az egészségház illetve más szállítójárművek számára – mondta dr. Mila Dujmić Bogdanović.

Elmondta, hogy a csantavéri egészségházban 7-től 20 óráig (a délelőtti és a délutáni műszakban) két-két általános orvos, a meghatározott munkarend szerint gyermekorvos és fogorvos dolgozik, valamint munkanapokon 20-tól 7 óráig valamint szombaton 14 órától hétfő reggel 7 óráig a menőszolgálat orvosa, egy technikus és egy járművezető tart ügyeletet.

8436_2.jpg

Maglai Jenő polgármester az egészségház megtekintése után újságíróknak elmondta, hogy Csantavéren befejezték a IV. Dózsa utca aszfaltozását (332 méter hosszan, négy méter szélességben).

A beruházás értéke áfa nélkül 3.860.824,31 dinár. A munkálatokat az utak, a horizontális és a vertikális szignalizáció építését és felújítását célzó projekt keretében végezték el, amely 9sszesen hat utcát ölel fel a városban illetve a peremvárosi településeken. A munkálatokat a szabadkai Komgrad Rt. és a belgrádi Teikom d.o.o. végzi.


kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>