Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 25. ülését

2014.10.30.

A Városi Képviselő-testület mai, 25. ülésén megvitatták mind a 18 napirendi pontot. A tanácsnokok többek között szótöbbséggel elfogadták a költségvetés kilenc havi megvalósításáról szóló jelentést. Szabadka Város költségvetésébe a 2014 január-szeptemberi időszakában 3.048.202.994,8 dinár folyt be, ami az éves terv 53,22 százaléka, az előző év azonos időszakához képest pedig a költségvetés 5,85 százalékkal kevesebb pénzzel rendelkezett.

8412_1.jpg

A rendelkezésre álló keret 8,26 százalékát alkotta az előző évből áthozott 251.823.673,90 dinár. A költségvetés folyó bevételei 2.786.944.117,94 dinárt tettek ki, ami a tervezett összeg 60,19 százaléka, az elmúlt év azonos időszakához képest ez 5,61 százalékkal kisebb összeget jelentett.

A költségvetés bevétele 9.435.202,54 dinárt tett ki, ami az éves terv 1,13 százaléka, mivel nem valósult meg a 340 millió dináros kötelezettség-vállalás, sem pedig a földeladásból tervezett 490 millió dináros bevétel. A rendelkezésre álló keret 93,43 százalékát, vagyis 2.847.840.625,76 dinár költöttek el.

A Városi Képviselő-testület elfogadta a távhőszolgáltatás díjának az elszámolására szolgáló új tarifarendszert, amelyet a Szabadkai Távfűtőművek KKV alkalmaz majd a jövőben. A fogyasztók a fűtést csak a fűtési idény alatt fizetik majd, vagyis megszűnik az eddigi fix összeg, amelyet a fogyasztóknak egész évben számláztak. A számlákon csupán az aktuális fogyasztás ellenértéke szerepel, a Távfűtőművek és a fogyasztók pedig külön szerződést írnak alá. A szerződés szabályozza a rendszerről való tartós lekapcsolás illetve az ideiglenes lekapcsolás feltételeit (ez utóbbi legfeljebb két évre szólhat).  

A tanácsnokok elfogadták az a szabályzatot, amely lehetővé teszi, hogy a Vízművek és Csatornázási KKV, a Köztisztasági és Parkosítási KKV, a Kéményseprő KKV és a Subotica-trans KV szolgáltatási díjára 20, 30 illetve 50 százalékos kedvezményt kapjanak az elesett harcosok családjai illetve a hadirokkantak családtagjai illetve aszociális szükséghelyzetben levő polgárok különböző kategóriái.

A Képviselő-testület elfogadta a fehéroroszországi Breszt és a Szabadka közötti testvérvárosi kapcsolatokról szóló egyezményt, és a testület elfogadta a menekültek, országon belül áttelepítettek és a visszatérők kérdésének rendezését szolgáló akciótervet is, amely a 2014-2016-os időszakra szól.  


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop