Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Irodalmi pályázat az emberi jogok napja alkalmából

2014.10.31.

December 10-e, az emberi jogok napja alkalmából a szabadkai polgári jogvédő iroda két irodalmi pályázatot hirdetett, azzal a céllal, hogy a középiskolásokat gondolkodásra és írásra késztessék az emberi jogokról, az egyenlőségről, a hasonlóságokról és a különbségekről abban a társadalomban, amelyben élnek: Jogom van, de még sincs, illetve Véleményünk jelentőségét csak akkor fogjuk fel, amikor már elnémítanak bennünket címmel. Ezt sajtótájékoztatón jelentette be Zlatko Marosiuk szabadkai polgári jogvédő és helyettesei, Tóth Szalai Erika valamint Ljiljana Vuković Simić.

8409_1.jpg

Zlatko Marosiuk minden középiskolást arra kért, hogy pályamunkáját, fogalmazását, esszéjét vagy versét szerb, magyar illetve horvát nyelven2014. november 25-ig juttassa el a következő e-mail címre (doc. kiterjesztésben):ljudskaprava@subotica.rs.

- A legfeljebb 1000 szavas pályamunkát teljes névvel, címmel ellátva, az iskola nevének és tagozatának megjelölésével, e-mail címmel és telefonszámmal együtt kell benyújtani. A legjobb alkotásokat bizottság választja ki, amely az ötletet, az eredetiséget és a kreativitást díjazza. Mindhárom, vagyis szerb, magyar és horvát nyelven is egy-egy 10.000 dináros díjat ítélnek oda. A győztes pályamunkákat közzéteszik Szabadka Város hivatalos honlapján (www.subotica.rs) a szabadkai polgári jogvédő iroda rovatban – mondta Zlatko Marosiuk.

A bíráló bizottság tagjai: Zlatko Marosiuk (elnök), Maglai Jenő polgármester, Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke,Tóth Szalai Erika, Ljiljana Vuković Simić, Kovács Laura szerb nyelv- és irodalomtanár, Roncsák Petrovics Erika, a polgári nevelés tanára és Iva Mustafić, horvát nyelv- és irodalomtanár.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és a díjátadásra 2014. december 10-én, az emberi jogok napján kerül sor a Városháza dísztermében, ahol a díjazottak fel is olvassák alkotásaikat.

Az irodalmi pályázat szövegét megjelentetik minden szabadkai középiskola hirdetőtábláján valamint Szabadka Város hivatalos honlapján, a www.subotica.rs címen. Részletesebb felvilágosítás a 024/626-898 telefonon kapható.



Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop