Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Ludason járt a holland nagykövet

2014.10.30.

A Mint a képeslapon – mit hoz Szerbia természetének az EU-s tagság elnevezésű projekt keretében, amelyet a Szerb Kormány Európai Integrációs Irodájának a támogatásával valósít meg a Szerbiai Fiatal Kutatók elnevezésű szervezet, ma a Holland Királyság belgrádi nagykövete, Laurent Stokvis ellátogatott a Ludasi-tóra és a Ludasi Látogatóközpontba. A látogatás házigazdája Maglai Jenő szabadkai polgármester,a Palics-Ludas Közvállalat és a Szerbiai Fiatal Kutatók szervezete volt.

8407_1.jpg

A Ludasi Látogatóközpontban megtartott sajtótájékoztatón Stokvis nagykövet kijelentette, hogy lenyűgözi a projekt megvalósításában részt vevő alkalmazottak és önkéntesek hihetetlen energiája.

- Nagyon fontos a környezetvédelembe bevonni az egész közösséget, mert csak így védhetjük meg a természetet – hangsúlyozta a holland nagykövet, akit a projekt keretében kineveztek a Ludasi-tó Különleges Természeti Rezervátum nagykövetévé.

Maglai Jenő polgármester elmondta, hogy a holland nagykövet látogatása többek között lehetővé teszi a szorosabb együttműködést a vizeink védelmével kapcsolatos projektek megvalósításában, mivel – mint mondotta -Hollandia óriási tapasztalatokkal rendelkezik a vízgazdálkodás és a környezetvédelem terén.

A munkacsoport, amely kidolgozta a Palicsi-tó ökológiai helyzetének a javítására vonatkozó platformot és akciótervet, megkezdte a munkát a Ludasi-tó ökológiai helyzetének a javítására vonatkozó platform kidolgozását is.

- Ezek stratégiai dokumentumok. Szabadka Város,a Palics-Ludas Közvállalat és a segíteni szándékozó partnerek feladata ezen programok és projektek megvalósítása.Nem könnyű és nem is egyszerű feladatról van szó, amelynek a megvalósítása valószínűleg egy évtizednél is hosszabb időt igényel, de végső ideje komolyan foglalkoznunk ezekkel a kérdésekkel - hangsúlyozta Maglai Jenő polgármester.

A Mint a képeslapon – mit hoz Szerbia természetének az EU-s tagság elnevezésű projekt célja javítani a szerbiai természetvédelmi területek megóvásával és igazgatásával kapcsolatos együttműködést az európai követelményeknek megfelelően. A projekt beindítását az alacsony szintű környezeti tudás, az élőhelyek tartós károsítása valamint a környezetvédelem terén ránk váró reformok összetettsége indokolta.

Az elkövetkező időszakban egy egész sor képzést és környezetvédelmet népszerűsítő aktivitást szerveznek, amelyek közül az egyik legfontosabb a Ludasi-tó különleges természeti rezervátumot,a Đerdap Nemzeti Parkot,a Gradac kivételes tájat valaminta Zasavica és az Uvac különleges természeti rezervátumokat bemutató képeslapok kibocsátása, a csatlakozási tárgyalások 27. – környezetvédelemmel kapcsolatos – fejezetéről egy on line képzés beindítása valamint az EU tagországok nagykövetségeivel való együttműködés kialakítása.


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop