Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Fogadás a Horvát Köztársaság Kormánya közigazgatási miniszterének tiszteletére

2014.10.29.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke és Siniša Babičković, a Városi Tanács nemzetközi együttműködésért felelős tagja ma este a Városházán fogadta Arsen Baukot, a Horvát Köztársaság Kormányának közigazgatási miniszterét és munkatársait. A megbeszélésen jelen volt Gordan Markotić, Horvátország szerbiai nagykövete és Dragan Đurić, Horvátország szabadkai főkonzulja.

8404_2.jpg

A nyílt és szívélyes beszélgetés során Maglai Jenő polgármester kiemelte, hogy az európai integráció a Szerb Köztársaság stratégiai célja és annak az elvárásának adott hangot, hogy az elkövetkező időszakban is folytatódni fog az a támogatás, amelyet Horvátország nyújt országunknak az európai népek családjához való csatlakozásunk során.

Arsen Bauk miniszter hangsúlyozta, hogy Horvátország támogatja Szerbia európai integrációját, s mivel a Kormány minisztereként részt vett a Horvátország Európai Unióhoz való csatlakozásával kapcsolatos megbeszélések záró szakaszában, tudja, hogy milyen kihívások várnak a Szerb Köztársaságra az európai integráció folyamatában.   

Maglai Jenő polgármester és Arsen Bauk miniszter úgy értékelte, hogy fejlett a különböző területeken megvalósuló együttműködés Szabadka Városa és néhány horvátországi helyi önkormányzat között, hogy mindkét fél érdekelt a kapcsolatok fokozásában és bővítésében más horvátországi városokkal és községekkel, s hogy továbbra is munkálkodni kellene a közös projektek kialakításán, amelyekkel pályázni lehetne az Európai Unió forrásaira.

A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy Szabadka soknemzetiségű közösségként, amelyben nem kevesebb, mint három nyelv van hivatalos használatban, jó példával szolgál a nemzeti közösségek jogainak tiszteletben tartása és megvalósítása terén.

Arsen Bauk mai szabadkai látogatását a Horvát Köztársaság főkonzulátusán folytatta a horvát közösség képviselőivel, holnap pedig Belgrádban megbeszéléseket folytat Kori Udovičkivel, a Szerb Köztársaság Kormányának államigazgatási és önkormányzati miniszterével.


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop