Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka és a kínai Shaoxing város együttműködése

2014.10.27.

A Városházán Szabadka Város és a kínai Shaoxing városa közötti baráti együttműködés fejlesztéséről írtak alá megállapodást. Ez az ötmillió lakosú város a Kínai Népköztársaság keleti tengermellékén levő Csöcsiang tartományban található. A megállapodást Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Qian Jianmin, Shaoxing város párttitkára (KKP) írta alá.

8401_1.jpg

A kínai küldöttség látogatását, valamint a Szabadka és Shaoxing városok közötti együttműködéssel kapcsolatos találkozót több hónapos munkával készítette elő Nebojša Daraboš, a Városi Tanács gazdaságért felelős tagja, mondta Maglai Jenő polgármester újságírók előtt, miután a Városháza Zöld termében aláírták a megállapodást.

A megbeszélés során szó volt a gazdasági és a kulturális együttműködési lehetőségekről, a kölcsönös látogatásokról, és a Szabadka és Shaoxing közötti partneri kapcsolatok kialakításáról, olyan alapokon, amelyek a jövőben előnyösek lehetnek mindkét város számára.

- A kínai küldöttség érdeklődik a Szabadka nyújtotta befektetési lehetőségek iránt, mi pedig nyitottak vagyunk a minden tekintetben világhatalmat jelentő ország egyik városával való együttműködésre. Az együttműködés magasabb szintre emelése érdekében megállapodtunk abban, hogy szakértői szinten folytatjuk a két város kapcsolatait, s hogy konkrét projekteket és programokat dolgozunk ki az együttműködés különböző területeire - emelte ki Maglai Jenő.

8401_2.jpg

Qian Jianmin leszögezte, hogy gyakorlatilag már megkezdődött Szabadka és Shaoxing gazdasági együttműködése, hiszen az ATB Sever Villanymotorgyárat átvevő Wolong Csoport tulajdonosa is Shaoxing városából való. A kínai delegáció vezetője kiemelte, hogy teljes szívvel kezdi meg ezt az együttműködést, hogy rendkívül elégedett a megállapodás aláírásával s hogy reményei szerint ez az együttműködés mindkét város számára előnyös lesz.

Szabadka és Shaoxing városok vezetőségei rendszeres kapcsolatot tartanak fenn, hogy lehetővé tegyék a konzultációkat a közös érdekeket képviselő ágazatok együttműködését illetően, a kapcsolatokat pedig Szabadka Város Városi Tanácsa valamint Shaoxing Közigazgatásának Nemzetközi és Tengerentúli Ügyek Irodája tartja fenn.

A megállapodást aláírását és a sajtónyilatkozatokat követően Qian Jianmin Maglai Jenő polgármesternek átnyújtotta az egyik ismerte shaoxingi művész festményét.

8401_3.jpg


Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop