Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Polgármesteri Kabinet sajtóközleménye

2014.10.24.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere a közelmúltban a Szabadkai Rádióban vendégszerepelve a Povodi című műsor szerkesztőjével folytatott beszélgetés során többek között aggodalmának adott hangot a két szabadkai fesztivál (az európai filmek palicsi fesztiválja és a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál) jövőjével kapcsolatban. A fesztiválszervező a Szabadegyetem, a polgármester pedig úgy ítélte meg, hogy változások szükségesek a fesztiválok szervezésében.

8400_1.jpg

Állást foglalt azért, hogy a jövőben a társpénzelők, a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium, a Tartományi Művelődési és Tömegtájékoztatási Titkárság valamint a helyi önkormányzat nagyobb mértékben ellenőrizze a Fesztiváli Tanács működését.

Maglai polgármester úgy nyilatkozott: sokkolta az információ, hogy a Szabadegyetemen felvett fizetése mellett valaki a Fesztiváli Tanácsból a filmfesztivál szervezésében végzett munkájáért havonta 240.000 dinárt kapott.

Kiemelte, hogy nem fogják eltűrni ezeket a dolgokat, s hogy ezen a téren változások lesznek. Maglai Jenő nyomatékosította, hogy meg kell tartani minden jó szakembert, aki eddig a fesztiválok megvalósításán dolgozott.

Közölte: az önkormányzat eltökélt szándéka, hogy a fesztivál szervezésébe való komolyabb beavatkozással ellenőrizze a fesztiválokra biztosított közpénzek felhasználását.

- Abban a nyilatkozatomban, amikor rámutattam arra a logikátlanságra, hogy havi térítést fizettek ki, kizárólag a Szabadegyetem alkalmazottaira gondoltam, akik az Európai Filmek Fesztiváljának a szervezésében vettek részt.  Senkit sem kívántam lejáratni a Filmfesztivál Tanácsának bármely tagját. Az ügyiratokba való utólagos betekintés során megállapítást nyert, hogy egy személy, aki a Szabadegyetemen dolgozik, s aki az idén részt vett a palicsi Európai Filmek Fesztiváljának a szervezésében, a részvétel költségeinek a megtérítése címén 2014 áprilisára, májusára és júniusára összesen 640.456 dinárt fizettek ki, vagyis havonta 213.485 dinárt. Ezek tények – mondta Maglai Jenő polgármester sajtóközleményében, amelyet ezúton továbbít a Polgármesteri Kabinet.

A helyi önkormányzat, mondta Maglai Jenő, a jövőben is támogatja az Európai Filmek Fesztiválját, de betekintést kér ennek a városunk és országunk számára egyaránt jelentős kulturális rendezvény számára biztosított eszközöknek az elköltésébe.

- Az elkövetkező időszakban megkísérelünk jobb együttműködést kialakítani a Szabadegyetem vezetőségével, amely egyébként köztársasági intézmény. A kommunikációnak, amely gyakorlatilag eddig nem is létezett, folyamatosnak, hivatalosnak és mindig tényszerűnek kell lennie.  Tudatában vagyunk a palicsi Európai Filmek Fesztiválja jelentőségének, és magától értetődik, hogy továbbra is támogatni fogjuk a fesztivált, de követeljük, hogy a Fesztivál ügyvitele átlátható legyen, hiszen egy olyan kulturális rendezvényről van szó, amelyet Szabadka Város, Vajdaság AT és a Szerb Köztársaság együttesen finanszíroz - hangsúlyozta Maglai Jenő polgármester.

Mivel a Szabadkai Rádió műsorában elhangzottak után a polgármester durva támadások céltáblája volt és olyan vélemények hangzottak el, hogy nyilatkozata hazug és argumentálatlan volt, a nyilvánosság hiteles tájékoztatása érdekében csatoljuk a dokumentumokat is, amelyekből látható, hogy Szabadka Város a szerződés alapján a 20. és 21. palicsi filmfesztiválra mennyi pénzt fizetett ki a Szabadegyetemen dolgozók munkája költségeinek a kifizetésére.  A neveket a pénzt felvevő személyek iránti tiszteletből kihagytuk.

Letölthető dokumentumok:

                                                                                         Polgármesteri kabinet

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop