Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megújult a Zeneiskola homlokzata

2014.10.21.

Juhász Bálint, a tartományi gazdasági, foglalkoztatási és nemi egyenjogúsági titkár helyettese, Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke is jelen volt azon az ünnepségen, amelyet a szabadkai Zeneiskola homlokzata felújításának és restaurálásának a befejezése alkalmából rendeztek. A homlokzat felújítása, melynek eredményeként az iskola ismét régi fényében tündököl, egy éven át tartott.

8396_1.jpg

Juhász Bálint ebből az alkalomból elmondta, hogy a Tartományi Kormány illetve a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság felismerve a projekt jelentőségét Szabadka számára, a munkálatok kivitelezését négy millió dinárral támogatta.

- Amikor 2013 végén pályázatot írtunk ki a helyi önkormányzatok számára a gazdaság felélénkítése céljából, az volt a szándékunk, hogy javuljon az önkormányzati létesítmények energiahatékonysága. Szabadka élt a lehetőséggel, így a Zeneiskola felújításában 4 millió dinárral vettünk részt. Mivel a pénz nagyobb részét a szabadkai önkormányzat teremtette elő, elismerésemet fejezem ki a polgármesternek, a Városi Közigazgatásnak is, hiszen egy valóban jelentős projektet fejeztünk be – emelte ki Juhász Bálint.

Maglai Jenő polgármester köszönetet mondott a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárságnak a pénzügyi támogatásért, valamint a korábbi polgármesternek, Modest Dulićnak, aki kezdeményezte ezt a projektet, majd hozzátette, hogy Szabadka Város erre a célra 22 millió dinárt különített el.

- Az utóbbi nem egészen egy év alatt a város új vezetősége,a Városépítési Igazgatóság és a Községközi Műemlékvédelmi Intézet folyamatosan figyelemmel kísérték a projekt megvalósulását. Jövőre is folytatódnak a projektek, amelyek célja jobb oktatási feltételek megteremtése a Zeneiskolában. Hiszem, hogy 2015-ben ez az iskola kívül-belül megújulva olyan lesz, amilyennek lennie kell, s hogy mind a tanulók, mind pedig a tanárok számára megfelelő feltételeket teremtünk az eredményes munkához – hangsúlyozta Maglai Jenő, majd hozzátette: véleménye szerint a jövőben folytatni kell a városközpont épületei homlokzatának a felújítását.

8396_2.jpg

A jelenlevőket köszöntötte Barlai Edit, az iskola igazgatónője is, majd pedig Maglai Jenő és Ilija Maravić leleplezte a homlokzaton azt a táblát, amely az iskola nevét tartalmazza a három hivatalos nyelven.

Az ünnepségen felléptek a Zeneiskola tanulói, ma este 19 órakor pedig a Városháza Dísztermében a szabadkai Zeneiskola megalapításának 146. évfordulója tiszteletére ünnepi hangversenyt rendeznek. A hangversenyen fellép a Zeneiskola vonós zenekara és vegyes kórusa, vendégként pedig szerepelnek majd az adai, a zentai, a magyarkanizsai,azóbecsei és a topolyai zeneiskolák tanulói.Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop