Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Maglai polgármester elítélte a Muhadzsir dzsáminál történt gyújtogatási kísérletet

2014.10.19.

A szabadkai Muhadzsir dzsámi lakórészén ma kora reggel tűz következtében megrongálódott a garázsajtó. Maglai Jenő, Szabadka polgármestere a dzsámiban tett látogatást követően újságírókhoz szólva a legerélyesebben elítélte az éjszakai cselekményeket, és azt üzente, hogy a helyi önkormányzat nem fogja megengedni, hogy Szabadkán bárki is bizonytalanságban érezze magát vallási és nemzeti hovatartozására való tekintet nélkül. Selmo Dreković, a Muhadzsir dzsámi imámja elmondta, hogy gyújtogatás történt, kiemelve, hogy a biztonsági kamerák rögzítették a történteket, s hogy a felvételeken két elkövető látható.

8395_1.jpg

Dreković elmondta, hogy az incidens pillanatában családjával az emeleten, közvetlenül a garázsajtó feletti részen tartózkodott, s hogy reggel öt óra körül vette észre, hogy valaki tüzet szándékozott okozni a Muhadzsir dzsámin. Megállapította, hogy anyagi kár keletkezett, értesítették a rendőrséget, amelynek átadták a képfelvételeket, s hogy a rendőrség intenzíven nyomoz az elkövetők után.

- Egy járókelő gyorsan, fél négy tájban eloltotta a tüzet.  Pillanatnyilag nem érzem veszélyben magam, de nem szabad megengedni, hogy ilyen esetekben úgy tegyünk, mintha mi sem történt volna. Bízom a rendőrségben, hogy megtesz mindent az ismeretlen elkövetők felkutatása érdekében – mondta Dreković.

Maglai Jenő polgármester kiemelte, hogy a gyújtogatás sajnálatos és veszélyes cselekmény egy olyan soknemzetiségű és sokvallású közösségben, mint amilyen Szabadka.

- Egy a gyújtogatást elkövetők részéről rossz üzenet mindannyiunk számára. A rendőrség illetékeseivel felvettem a kapcsolatot. Mint mondták, az utóbbi néhány napban megerősítették azon létesítmények megfigyelését és bejárását, amelyek veszélybe kerülhetnek, s ezt teszik a jövőben is – mondta a polgármester.

8395_2.jpg

Maglai Jenő a maga és a helyi önkormányzat nevében azt kérte a nyomozószervektől, hogy tegyenek meg mindent az esemény körülményeinek a felderítése, az elkövetők felkutatása és megbüntetése érdekében.

- Szabadkán mindenkinek biztonságban kell éreznie magát, hogy ezt a várost a sajátjának érezze. Épp ezért a legerélyesebben reagálunk az ilyen eseményekre, amelyek egész közösségünk ellen irányulnak. A rendőrségtől és az ügyészségtől is – a cselekmény megítélésével összhangban – elvárom, hogy tegyenek meg mindent az elkövetők kézre kerítése és az eljárás lefolytatása érdekében, mivel ez az állam részéről energikus üzenet lesz, miszerint Szabadkán ilyen cselekmények nem történhetnek – hangsúlyozta Maglai Jenő polgármester.

Igor Velimirović szabadkai rendőrfőnök-helyettes elmondta, hogy a rendőrség, miután a Felsőbb Ügyészség elvégezte a helyszínelést, intenzíven nyomoz a bűncselekmény elkövetői után, gondot viselve arról, hogy hatáskörével összhangban megvédje a polgárokat és vagyonukat, s hogy a rendőrség nemzeti, faji és vallási hovatartozásukra való tekintet nélkül jár el minden polgárral szemben.

A szerbiai Mesihat Iszlám Közösség a legerélyesebben elítélte a támadást és követelte, hogy találják meg az elkövetőket és azokat, akik őket erre a cselekményre utasították. Közölték, hogy az esemény kapcsán ma és holnap Szabadkán tartózkodik Mevlud Dudić, a szerbiai Iszlám Közösség muftija.Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop