Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Gazdaságosabb fűtés a Kizúr István iskolában

2014.10.17.

Szabadka Város önkormányzata és a Szabadkai Gázművek Kommunális Közvállalat közötti jó együttműködés eredményeként, miután a közvállalat a városi költségvetésbe befizette a 2013-ban megvalósított nyereség egy részét, a Kizúr István Általános Iskolában ettől a fűtési idénytől kezdve gázolaj helyett földgázzal fűtenek. Hasonló áttérést terveznek a Đuro Salaj, az Ivan Goran Kovačić, a Matko Vuković és a Széchenyi István általános iskolákban is.

8394_1.jpg

Maglai Jenő Szabadka Város polgármestere munkatársaival a Kizúr István ÁI-ban ma megtekintette az új gázüzemű fűtőberendezést.Tavaly abban az öt általános iskolában, amelyekben áttérnek a gázfűtésre, csak gázolajra több mint 16 millió dinárt fordítottak - mondta ebből az alkalomból a polgármester, majd hozzátette, hogy a hatékonyabb, olcsóbb és környezetbarát fűtésre való áttéréstől ezekben az iskolákban a fűtési költségek 50 százalékos csökkenésére számít.

- Ezeket az eszközöket az iskolák szükségleteire fordítjuk, az oktatási intézmények színvonalasabb munkájához szükséges felszerelés beszerzésére. Ez csupán az első lépés. Remélem, hogy jövőre a Szabadkai Gázművekkel együtt folytatjuk még néhány intézményben a gázfűtésre való áttérést és ezáltal komoly megtakarításokat érhetünk el.Így több tíz millió dinárt spórolhatunk meg abból a pénzből, amelyet a város energiahordozókra költ, s ezeket az eszközöket oda irányíthatjuk, ahol legnagyobb szükség van rájuk – hangsúlyozta Maglai Jenő polgármester.

Kiemelte, hogy ez a program jó példa arra, hogy a közvállalatok illetve kommunális közvállalatok és a helyi önkormányzat képes együttműködni és sikeresen megvalósítani olyan projekteket, amelyek a közösség érdekeit szolgálják s amelyek jelentős költségvetési megtakarításokat eredményeznek a város számára.

A Kizúr István ÁI igazgatónője,Vesna Dulić elmondta, hogy a gázberendezések beszerelése július 1-jén kezdődött, s hogy a Cimgas vállalat határidőre készült el a szereléssel.

8394_2.jpg

- A fűtési idény kezdetéig megtörtént a műszaki átvétel is, most már csak a használatbavételi engedélyre várunk.Eddig a 3604 négyzetméternyi fűtött terület fűtésére négy-négy és fél millió dinárt költöttünk – mondta VesnaDulić.

Dragan Božinović, a Szabadkai Gázművek KKV megbízott igazgatója kiemelte, hogy ezzel a vállalat új fogyasztókat szerzett, a felhasználók, az általános iskolák pedig jobb és olcsóbb fűtéshez jutottak.

A Kizúr István ÁI tanulói a vendégeket alkalmi műsorral lepték meg.

8394_3.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop